מבחר מתכונים: "סופלה" בטטה, סלט פטריות ופלפלים קלויים

מה תאכלו היום? מבחר מתכונים: "סופלה" בטטה, סלט פטריות ופלפלים קלויים

סלט פטריות ופלפלים קלויים
מצרכים ל-10 מנות
100 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
250 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לרבעים
200 גרם פטריות מלך היער חתוכות לחצאים לאורך
100 גרם פטריות יער
100 מ"ל שמן זית (לטיגון הפטריות)
2 בצלים אדומים קטנים חתוכים לטבעות דקות
10 שיני שום קונפי (שיני שום מבושלות עד לריכוך בשמן זית על אש נמוכה מאוד)
1 חב' קטנה כוסברה (רק העלים)
1 חב' קטנה פטרוזיליה (רק העלים)
עלי בזיליקום (מ-5 ענפים)
עלי נענע (מ-5 ענפים)
עלי טרגון (מ-4 ענפים)
2 פלפלים אדומים מתוקים צלויים, מקולפים וחתוכים לרצועות דקות
2 פלפלים צהובים מתוקים צלויים, מקולפים וחתוכים לרצועות דקות
60 מ"ל חומץ בן יין לבן או חומץ רגיל
1 כפית סוכר חום
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
במחבת טפלון רחבה מניחים את שמן הזית וצולים היטב משני הצדדים פטריות מלך.
לאחר מכן מוסיפים את פטריות הפורטבלו עד להשחמה ולריכוך ולפי הסדר הבא את שאר הפטריות: שמפיניון ויער.
מסירים מעל האש ומניחים בצד להתקרר.
בקערה רחבה מניחים את כל הפטריות, הקונפי שום עם שמן הזית שבו הוא בושל, כל העלים הירוקים וכל שאר המרכיבים.
מערבבים היטב ומתקנים תיבול במקרה הצורך.

שף: ארן נחשון צילום: אנטולי מיכאלו
שף: ארן נחשון
צילום: אנטולי מיכאלו

"סופלה" בטטה

מצרכים ל-6 מנות אישיות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס יין לבן
1 כוס מים
50 גרם חמאה
2 ביצים
1/2 ליטר שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
במחבת טפלון ממסים את החמאה ומאדים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את קוביות הבטטה ומאדים כחצי דקה נוספת. מוסיפים את היין והמים ומבשלים עד לריכוך.
מקררים.

מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

מערבבים היטב את השמנת עם הביצים.

בכלי אישי קטן חסין חום מניחים מתערובת הבטטה והבצל (כמחצית הגובה) ומוסיפים מלח ופלפל.
מוסיפים מעל את בלילת השמנת והביצים.

אופים בתנור כ-15 דקות (עד להתייצבות)
*ניתן להמיר את היין הלבן בחלב

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.