מבחר מתכוני מנגל מיוחדים להמוני המטיילים

מתכונים מיוחדים לכנפי עוף עסיסיות עם מגוון רטבים ייחודיים והמבורגר טלה, טחינה חציל שרוף ומאכלים נוספים המזוהים עם החיך הישראלי.

שף אילן פנחס, השף הראשי של רשת BBB, המתמחה בבשרים, מציע מתכונים מיוחדים לכנפי עוף עסיסיות עם מגוון רטבים ייחודיים והמבורגר טלה, טחינה חציל שרוף ומאכלים נוספים המזוהים עם החיך הישראלי.

 

כנפי עוף עסיסיות

 

  • 12 יחידות, של כנפיים חצויות (מנה גדולה)
  • חצי כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית מלח דק
  • 1 קורט פלפל שחור טחון דק
  • חצי כוס רוטב – מתכונים בהמשך
  • טבעות של בצל ירוק לקישוט (לא חובה)

אופן הכנת הכנפיים

שוטפים את הכנפיים במים קרים מאוד ומסננים מנוזלים, מעבירים לקערת ערבוב ומתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את מחצית קמח תפוחי האדמה ומחכים כ10 דקות עד שנוצרת שכבה לחה על הכנף, במקביל מחממים בסיר גבוה שמן סויה או קנולה לטמפרטורה של 170-180 מעלות (חשוב! הכנפיים אמורות לעבור טיגון בשמן עמוק). לפני שמכניסים לסיר מצפים את הכנפיים בשכבה נוספת של קמח תפוחי אדמה, מכניסים את הכנפיים אחת אחרי השנייה ומטגנים עד שהכנף שחומה מבחוץ ומוכנה בפנים (יש לפתוח עם סכין ולבדוק שאין דם בקרבת העצם). מוציאים את הכנפיים לקערת ערבוב ומוסיפים את הרוטב, מערבבים יחד כך שהרוטב יכסה את הכנפיים מכל הצדדים, מגישים ומקשטים.

 

כנפיים בגריל או מנגל

 

12 יחידות של כנפיים חצויות

1 כפית מלח דק

1 קורט פלפל שחור טחון דק

חצי כוס רוטב

טבעות של בצל ירוק לקישוט (לא חובה)

 

חשוב  – יש להצטייד בקערת נירוסטה גדולה ובניילון ניצמד

 

אופן הכנת הכנפיים בגריל או מנגל 

שוטפים את הכנפיים במים קרים מאוד ומסננים מנוזלים, מעבירים לקערת ערבוב ומתבלים במלח ופלפל, מעבירים לגריל וצורבים משני הצדדים  עד שהכנף שחומה מבחוץ ומוכנה בפנים (חשוב לא לשרוף ).

מעבירים את הכנפיים לקערת הנירוסטה ומכסים בניילון נצמד כך שייווצר חום פנימי שימשיך לבשל את הכנפיים.

אחרי 20 דקות מוציאים את הניילון ומחזירים לגריל לצלייה נוספת ועד שהכנפיים מוכנות (יש לפתוח עם סכין ולבדוק שאין דם בקרבת העצם).

מוציאים את הכנפיים לקערת ערבוב ומוסיפים את הרוטב, מערבבים יחד כך שהרוטב יכסה את הכנפיים מכל הצדדים, מגישים ומקשטים.

 

רוטב צ'ילי מתוק

  • 1 כוס צ'ילי מתוק
  • 1 כף סוכר חום דמררה
  • 1 כף רוטב סויה
  • חצי שן שום קצוצה דק
  • חצי כפית ג'ינגיר טרי קצוץ דק
  • מעט מים במידת הצורך

 

אופן הכנה

את רוטב הצ'ילי המתוק על כל מרכיביו מכניסים לסיר רחב ומבשלים על אש בינונית, יש לשים לב לתהליך הבישול ולוודא שהרוטב לא יתפרק.

 

רוטב חריף מעושן

  • 100 גרם רוטב טריאקי
  • 400 גרם רוטב צ'ילי מתוק
  • 50 גרם רוטב סרירצ'ה
  • 20 גרם צ'יפוטלה (חלפניו מעושן)

אופן הכנה

מערבבים במעבד מזון את הטריאקי, צ'יפוטלה והסרירצה למחית חלקה, בקערת ערבוב מוסיפים את הצ'ילי המתוק, מערבבים לרוטב חלק.

רוטב חרדל ומייפל

  • 1 כוס סירופ מייפל איכותי
  • חצי כוס חרדל
  • 1 כף סוכר דמררה
  • קורט צ'ילי גרוס
  • טיפה אחת של רוטב סרירצ'ה

אופן הכנה

מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד.

 

המבורגר טלה למנגל (מתכון ל 10 המבורגרים גדולים)

המבורגר

  • 6 ק"ג בשר פקניה טחון גס
  • 400 גרם בשר פלדה טלה טחון דק
  • 20 גרם מלח
  • 6 גרם פלפל שחור
  • חופן של פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • חופן של פיסטוקים ושקדים קלויים

אופן הכנה

בקערת ערבוב לשים את הבשר על כל מרכיביו ועד קבלת תערובת אחידה –  אין ללוש יתר על המידה (בכדי לשמור על פריכות השקדים ופיסטוקים, מומלץ ללוש קרוב למועד הצלייה). קורצים לקציצות במשקל 200 גרם ומשטחים לקציצה בגובה של כ- 2 ס"מ, מעבירים לצלייה על גריל למידת עשייה רצויה. במקביל צולים על האש חציל עד לריכוך מלא.

 

הצעת הגשה

  • 1 המבורגר טלה
  • פילה של חציל שרוף ללא קליפה
  • טחינה סמיכה
  • אורוגולה
  • בצל סגול פרוס דק
  • פרוסות של עגבנייה בשלה
  • מעט סומק
  • עמבה דלילה (מדללים עם מעט מים)

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.