מבחר מתכוני סופגניות ולביבות דלות בקלוריות

מבחר סופגניות ולביבות דלות בקלוריות בשימוש ביתי באמצעות ה-MULTY FRY מכשיר בישול רב תכליתי חדשני, פורץ דרך בבישול וטיגון במינימום שמן בזכות טכנולוגיה חדשנית. {לחג החנוכה}

חג החנוכה, ידוע כחג שהמאכלים המאפיינים אותו, הינם עתירי קלוריות ושומן ומטוגנים בהרבה שמן. כך לדוגמא, סופגנייה פשוטה מכילה בין 350-400 קלוריות, בעוד שהסופגניות ה"שוות" יותר, עם מילויי השוקולד והקצפות, מכילות אף יותר מ-500 קלוריות וישנן כאלו המגיעות עד ל-800 קלוריות! כך, שאם נאכל במשך 8 ימי החג רק סופגנייה אחת מידי יום, נסיים את החג עם משקל עודף…

גם לביבות תפו"א, מכילות כ-150-200 קלוריות ליחידה, אך מי מסוגל להסתפק באחת בלבד? בערב אחד של החג, אנו יכולים למצוא עצמנו עם תוספת של אלף קלוריות בקלות.

חברת ברימאג – המתמחה ביבוא ושיווק כלי חשמל לבית, מציעה פתרון למאכלים המטוגנים ועתירי הקלוריות, באמצעות ה-MULTY FRY (מולטי פריי) מבית DeLonghi (דהלונגי)– מכשיר בישול בייתי, רב תכליתי חדשני, לבישול וטיגון במינימום שמן.

בזכות שיטת הפעלתו של מכשיר ה-MULTY FRY, הפועל באמצעות מערכת חימום היקפית SHS, שהיא טכנולוגיה בלעדית, שפותחה על ידי מומחי DeLonghi, ניתן להשתמש במכשיר בטיגון ובבישול במינימום שמן. כך לדוגמא, מכשיר ה- MULTY FRYמאפשר הכנה מהירה של לביבות וסופגניות

טעימות ובריאות, במינימום שמן. זאת בנוסף למגוון מאכלים רחב מאוד, החל מקוסקוס וירקות מבושלים, "רטטוי" ועד פיצות, עוגות ופשטידות. משך בישול הסופגניות והלביבות ב- MULTY FRYהינו קצר ביותר. כל שצריך הוא לשמן מעט את התבנית של המכשיר ולאפות כ-12-15 דקות בלבד.

ה MULTY FRY-נמכר בארץ ב-3 דגמים, בהם קיימת פונקציית ערבול מזון אוטומטי, עם מכסה בעל חלון שקוף, המאפשר צפייה בתהליך הבישול וקערה עם ציפוי קרמי המונע הדבקות המזון ומסייע לניקוי קל.

דגם FH 1130 – גוף חימום עליון 1400 וואט, קוצב זמן פעולה, קיבולת מזון של 1.5 ק"ג.
מחיר מומלץ לצרכן: 1,190 ₪.

דגם FH 1363- בעל גוף חימום עליון 1400 וואט, גוף חימום תחתון 200 וואט, תרמוסטט מתכוונן, קוצב זמן פעולה, קיבולת מזון של 1.7 ק"ג.
מחיר מומלץ לצרכן: 1,490 ₪.

דגם FH 1394 – גוף חימום עליון 1400 וואט, גוף חימום תחתון 1000 וואט, בורר ל-7 תכניות בישול, לוח פיקוד דיגיטלי לטמפרטורה ולעצמת חימום, קיבולת מזון של 1.7 ק"ג.
מחיר מומלץ לצרכן: 1,890 ₪.

סופגניות מופחתות קלוריות ... צילום ישראל כהן

מתכון להכנת סופגניות במכשיר ה-MULTY FRY:

סופגניות ללא טיגון – מולטיפריי

מצרכים ל- 12 סופגניות
500 גר' קמח
חצי שקית שמרית
כפית גדושה משפר אפייה- שמרית
2 ביצים גדולות
כפית מלח ( מחוקה)
½ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/4 כוס שמן או 50 גר' חמאה מומסת
1.5 כוסות מים ( ניתן להחליף חצי מהכמות בחלב)

למלית:
ריבה, ממרח שוקולד, ממרח תמרים וכד'
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
הכניסו לקערת מיקסר עם וו לישה שמרים ,סוכר ומים וערבבו במהירות איטית עד להמסתם במים. הוסיפו קמח, משפר אפייה, ביצים, שמן /חמאה ותמצית וניל וערבבו כ-8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. הוסיפו מלח ולושו עוד 2 דקות.
שמנו קלות קערה והניחו בה את הבצק כסו בניילון נצמד והתפיחו חצי שעה עד להכפלת הנפח.
הכינו מגש מקומח , חלקו את הבצק ל 12 כדורים שווים ( 60-70 גר) וגלגלו לכדור
כסו המגש בניילון נצמד או מגבת להתפחה למשך 45 דקות.

12-15 דק' הסיר –הוציאו את אביזר הבוחשן, לחצו על הפעל וסובבו את חוגת הטמפרטורה למצב 4 למשך חמש דקות, סגרו המכסה (לחימום הסיר)
לאחר 5 דקות – סובבו את חוגת הטמפרטורה למצב 2
פתחו הסיר, שמנו קלות באמצעות נייר סופג את קערת הסיר
הכניסו 6 כדורים לסיר בכל פעם וסגרו המכסה
אפו 6 דקות , פתחו המכסה והחליפו את מקום הסופגניות (כל אחת עם המקבילה לה)
סגרו הסיר ואפו עוד 6-9 דקות עד הזהבה קלה ( השתמשו בטיימר)
הוציאו הסופגניות לצלחת הגשה
הזריקו לכל סופגנייה מהמילוי הנבחר ופזרו מעל אבקת סוכר

לביבות גבינות מתוקות – 15 יחידות
מצרכים:
200 גר` גבינה לבנה 5%
150גר' גבינה כחושה – כנען , חמד וכד'
4 כפות קמח תופח
2 כפות סוכר
2 ביצים
כפית תמצית וניל איכותית

להגשה: סילן

אופן הכנה
ערבבו את כל החומרים עד לקבלת בלילה אחידה.
הכניסו הבלילה למקרר לחצי שעה.
הסיר – פתחו המכסה, הוציאו את אביזר הבוחשן, סובבו את חוגת הטמפרטורה למצב 4 למשך שלוש דקות ( העזרו בטיימר) וסגרו המכסה.
קמחו משטח עבודה, הוציאו הבלילה מהמקרר, בעזרת כף קרצו מנות של לביבות , הניחו על המשטח המקומח, קמחו את ידכם ועצבו הלביבות
לאחר שלוש דקות , סובבו את חוגת הטמפרטורה למצב 2 פתחו את מכסה הסיר, שמנו קלות את תחתית הסיר באמצעות נייר סופג או ספריי שמן קנולה.
הניחו בסיר את הלביבות המעוצבות ( 4-5 בכל פעם), לאחר שתי דקות ( כשמופיעות בועות קטנות) הפכו בזהירות ואפו שתי דקות נוספות.
העבירו לצלחת הגשה
• הגישו עם סילאן ליד או מעל

לביבות סלק ותפוח אדמה / גזר – כ-12 יחידות
מצרכים:
2 תפו״א (מומלץ דזירה) גדולים או שני גזרים – מגורדים
1 סלק בינוני מגורד
1/2 בצל סגול קצוץ דק
מלח , פלפל , קורט כמון
2 ביצים
2 כפות קמח
להגשה : שמנת חמוצה ועירית

אופן ההכנה:
ערבבו בקערה, את תפוח האדמה או הגזר יחד עם הסלק והבצל.
סחטו היטב את הנוזלים מהירקות.
הוסיפו הקמח והתבלינים והביצים וערבבו היטב.
הוציאו את אביזר הבוחשן , לחצו על הפעל , סובבו את חוגת הטמפרטורה למצב 4 למשך שלוש דקות וסגרו הסיר.
קמחו משטח עבודה, בעזרת כף קרצו מנות של לביבות , הניחו על המשטח המקומח, קמחו את ידכם ועצבו הלביבות.
לאחר שלוש דקות , סובבו את חוגת הטמפרטורה למצב 2 פתחו את מכסה הסיר, שמנו קלות את תחתית הסיר באמצעות נייר סופג או ספריי שמן קנולה.
הניחו בסיר את הלביבות המעוצבות ( 4-5 בכל פעם) לאחר שתי דקות ( כשמופיעות בועות קטנות) הפכו בזהירות ואפו שתי דקות נוספות.
העבירו לצלחת הגשה
הגשה: ערבבו שמנת חמוצה עם מעט עירית קצוצה דק

לביבות פולי סויה ( אדממה ) – 12-14 יחידות
מצרכים :
1 שקית (400 גרם) פולי סויה מוקפאים, (אדממה)- קלוף
1/2 בצל בינוני, קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות דק
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם / פנקו
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
בשלו את פולי הסויה במים רותחים כ-5 דקות, עד התרככותם. העבירו למסננת לצינון.
קצצו גס את פולי הסויה ( במעבד מזון או בסכין) והעבירו לקערה. הוסיפו את שאר החומרים וערבבו היטב. צרו מהתערובת קציצות פחוסות והדוקות.
הוציאו את אביזר הבוחשן , לחצו על הפעל , סובבו את חוגת הטמפרטורה למצב 4 למשך שלוש דקות וסגרו הסיר.צ
לאחר שלוש דקות , סובבו את חוגת הטמפרטורה למצב 2 פתחו את מכסה הסיר, שמנו קלות את תחתית הסיר באמצעות נייר סופג או ספריי שמן קנולה.
הניחו בסיר את הלביבות המעוצבות ( 4-5 בכל פעם) לאחר שתי דקות היפכו בזהירות ואפו שתי דקות נוספות
להגשה: ערבבו 6 כפות טחינה גולמית איכותית עם 2 כפות צ'ילי מתוק
העבירו לצלחת הגשה והגישו עם רוטב הטחינה והצ'ילי המתוק

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.