מהמטבח המרוקאי! מתכון לפסטיית פילו

פסטיית פילו

הפסטייה הינה מנה המוגשת בארוחות חגיגיות במטבח המרוקאי, כאן נתתי סוויסטים בחומרים ובניראות.

הפסטיה במקורה הוכנה כמעדן של המוסלמים במרוקו שכינוה בשם: הבסטילה. היא הוכנה בחתונותיהם ובאירועים מיוחדים וכך התחבבה על היהודים שאימצוה באהבה והיא הפכה לגאוות המטבח המרוקאי היהודי.

במקור השתמשו בבשר יונים ובארץ הותאם השימוש לעוף וכן עלי הבסיס הם עלי סיגרים.

ישנן אינספור ווריאציות למתכון אך  הבסיס הינו השילוב של העלים המתפצפצים המכילים במלית הפתעה מפתיעה מתוקה ומתובלת.

בחרתי לשתף בווריאציה בה השימוש הינו בעלי פילו, אותם אני ממלאת במלית עוף, שפע פיצוחים קצוצים, סוכר וקינמון לפי הטעם (לכן אין כמויות), אוגדת לשקיקים ואופה עד להזהבה מתפצפצת. השקיקים מקבלים איבוקי אבקת סוכר וקינמון והמראה והטעם מושלמים. נתתי גם את האפשרות של הסגירה בצורת סיגרים.

ההגשה לצד ריבת תאנים וצ'ילי מתוק.

צילום: חיה אילונה דר

פסטייה פילו

8 מנות

החומרים:

10 עלי פילו

2 בצלים גדולים/ 4 כפות בצל מוזהב

1/2 כוס אגוזים קלויים

1/2 כוס שבבי שקדים

1/2 כוס פיסטוקים

1/2 כוס קשיו קלוי

1/2 כוס צימוקים בהירים

2 כרעי עוף

1/2 כוס כוסברה קצוצה

קוביית ג'ינג'ר כתוש קפוא

קינמון

פלפל שחור

סוכר

אבקת סוכר

שמן קנולה

הכנות מוקדמות:

  1. מפשירים את הפילו לילה במקרר.
  2. מבשלים את העוף במים , מקררים ,מוציאים את העצמות וחותכים לרצועות.
  3. קוצצים את הפיצוחים והכוסברה.
  4. מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

אופן ההכנה:

  1. מכינים מחבת גדולה ומטגנים את הבצלים על להבה נמוכה עד שקיפות וקרמליות קלה.
  2. מוסיפים את הפיצוחים הקצוצים, הצימוקים,הג'ינג'ר, הכוסברה ומערבבים.
  3. מוסיפים את העוף, מערבבים וזורים  סוכר,פלפל וקינמון.
  4. טועמים ומוסיפים סוכר וקינמון לפי הטעם.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. מוציאים את עלי הפילו ומכסים במגבת .
  7. משמנים במברשת משטח עבודה, מוציאים שני עלים ומניחים על המשטח.
  8. משמנים וחותכים ל-4 ריבועים, במרכז כל ריבוע מניחים ככף מהמלית.
  9. מרימים למעלה את 4 הפינות ומהדקים לשקיק.
  10. או שבקצה כל ריבוע מניחים מעט מהמלית ומגלגלים כסיגר , מלמטה למעלה, מרימים את השוליים מעט פנימה ומגלגלים עד הסוף.
  11. מניחים בתבנית ומורחים את השקיקים  והסיגרים בשמן .
  12. אופים עד הזהבה.
  13. מוציאים, מניחים בצלחות הגשה, מאבקים באבקת סוכר וקינמון ומגישים לצד ריבה וצ'ילי מתוק.

צילום:חיה אילונה דר

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם יש כל יום עידכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם בעידכון ראשון.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.