מה מסתירים בפורים? כרוב ממולא במגוון מילויים אחד מהטעמים הטובים של נס חג הפורים • מתכון מלווה בתמונות • מאת: השף ישראל דודק

 

אצלנו בחנות, חודש לפני פורים כבר אנשים מגיעים להזמין כרוב ממולא. הם אומרים "פורים, זה לא פורים בלי כרוב ממולא". אז אני באמת דואג להם, ועושה כרוב ממולא אמיתי, בטעם הביתי והמוכר של פעם, מה שכווווולם אוהבים,

אבל תמיד יש את האנשים שיש להם טעם טוב, ובאמת רוצים להפתיע את החוגגים, להם אני מכין כרוב ממולא במבחר מילויים מעניינים. לאוהבי הבשר, אני מכניס בפנים פרגיות ועוד, לאוהבים שילוב של מתוק אני מכניס פירות יבשים, ועוד לפי הטעם, בסוד אני אגלה שהמילויים המיוחדים נחטפים, ונגמרים לפני הסטנדרט, והסטנדרט נמצא שם רק לאנשים שאוהבים סטנדרט, אז תחליטו איזה סוג אנשים אתם, וכנסו למטבח עם המתכון המתאים – בהצלחה.

 ניקח ראש כרוב נקפיא יומיים בפריזר, ונפשיר יממה בחוץ, אחרי ההפשרה כל העלים יהיו רכים ומוכנים למילוי, נהפוך את הכרוב כשהשורש כלפי מעלה, נכניס סכין טורנה באלכסון לכיוון אמצע השורש, נסובב את הסכין והכרוב, עד ששורש הכרוב יוצא החוצה וכל העלים משוחררים כי אין להם שורש להיאחז בו, נפריד את העלים, ונניח אותם הערמה אחד על גבי השני.

 נחמם תנור ל170 מעלות. נרפד תבנית בנייר אפיה, ונכין את המילוי.

 מילוי בסיסי

200 גר' אורז לבן מבושל

300 גר' בשר עוף טחון

200 גר' בשר בקר טחון

מלח פלפל

פפריקה מתוקה

פפריקה מעושנת /מרוקאית

דבש

אבקת שום /שום כתוש.

נערבב את הכל ביחד בקערה, נתבל לפי הטעם, נכניס למקרר למנוחה של חצי שעה.

נניח על השולחן עלה כרוב פתוח, עם כף נמלא במרכז הכרוב את המילוי, ונגלגל,- נתחיל בקיפול מלמטה לאמצע, ואז מהצדדים נסגור אותם, ועכשיו נסיים את הגלגול ללמעלה, נסדר על התבנית אפיה, נשפוך רוטב עגבניות בסיסי מלמעלה ונכניס לאפיה בתנור חם לשעה בערך,

אפשרויות נוספות

לאוהבי הבשר,כרוב ממולא עם פרגית מתובלת:

ניקח נתחי פרגית נתבל במלח, פלפל, פפריקה מתוקה, קורט כמון, 2 שינים שום כתושים.

נמלא כף אחד מהתערובת הבסיסית שורה נמוכה על אמצע העלה כרוב, מעליו נניח את נתחי הפרגית המתובלים, מעליהם נניח קשיו, נגלגל ונכנס לאפיה מכוסה בתנור חם למשך 35 דקות, אחרי הזמן הזה, להוריד את הכיסוי ולהשאיר בתנור לעוד 30 דקות בערך עד שמוכן.

כרוב ממולא עם פירות יבשים:

נמלא כף אחד מהתערובת הבסיסית שורה נמוכה על אמצע העלה כרוב, נניח ממרכז הכרוב, שזיפים צימוקים ושקדים פרוסים דק, נגלגל לסגירה, נסדר בתבנית.

ברוטב עגבניות נשדרג קצת, ונוסיף לרוטב קצת סילאן, כף סוכר, משמשים מיובשים קצוצים, וקצת מיץ תפוזים, נשפוך על הכרוב ונכניס לאפיה בתנור חם לשעה בערך, עד שמוכן.

בהצלחה ופורים שמח!

DSCF1919 DSCF1915 DSCF1954 S0021966 DSCF1976 DSCF1947 DSCF1950 DSCF1942

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.