מה עושים עם הילדים בחופש הגדול ? מבשלים ביחד

איך ולמה כדאי להכניס את הילדים למטבח ולבשל איתם בחופש? 10 יתרונות לבישול עם ילדים בחופש הגדול, תתחילו לנצל את זמן החופש ולתכנון כל יום פעילות גם בבית // ילדים

החופש הגדול מזמן לנו שעות בילוי רבות עם הילדים. היציאה מהשגרה מוציאה את כל המשפחה מאיזון ומשפט כמו: 'משעמם לי!' או 'מה יש לעשות היום?' נשמע בכל שעה עגולה בכל בית ישראלי המבורך בילדים.

רותי אבירי דיאטנית קלינית ויועצת התזונה של "טונה סטארקיסט" מציעה לכם רעיון קטן שלרגע ישמע כרעיון מטורף אבל אולי במחשבה שניה תוכלו לראות את היתרונות הרבים שלו. המשימה- הכניסו את הילדים למטבח לקורס בישול משותף. נכון, שבדרך כלל העדפה היא לתקתק את ההכנות והבישולים, צ'יק צ'ק לנקות ולסדר ורק לסיים איתם כמה שיותר מהר , ורק המחשבה על הבלגן ועל כמה זמן זה ייקח כשהילדים בסביבה עושה סחרחורת.. אבל לבשל ממילא צריך… לפחות תרוויחו כמה דברים על הדרך.

  1. בישולים – ארוחה משפחתית טעימה ובריאה
  2. עם תכנון נכון תרוויחו המון עזרה בבישול
  3. הזדמנות לזמן איכות עם הילדים : אתם ממלאים את חובתכם הביתית ולילדים יש ולילדים זה מרגיש כמו משחק חדש. יש יותר WIN WIN מזה?
  4. תעסוקה – פתרון זמני ל- "משעמם לי"..
  5. הילדים לומדים לבשל ולאפות
  6. תזכו ללמוד מה הילדים אוהבים לאכול ומה לא. זו הזדמנות מעולה לנסות להכיר להם טעמים חדשים.
  7. פיתוח תחומים נוספים כגון מוטוריקה עדינה (שבירת ביצה), לימוד חשבון (מה זה חצי כוס קמח)
  8. תחושת עצמאות, מסוגלות וביטחון (ניתן משימות שמתאימות לגיל שיתנו להם להרגיש משמעותיים ומסוגלים: להוציא מהמקרר, לשטוף, לערבב, לשפוך, לקרוע חסה, למדוד, לקלף ביצים, לשבור ביצים, לערוך את השולחן, לקפל את המפיות, או לגדולים יותר- לקלף ירקות, לחתוך, לחפש מתכונים וכו')
  9. תצחקו יחד ותהיו יצירתיים (המציאו שמות למאכלים –ברוקולי עם יוגורט יהפוך ל"עץ מושלג" או סתם חרוזים מצחיקים – "אכלתי טונה- נהייתי שנונה"..)
  10. והכי חשוב! תגדילו את הסיכויים שהילדים יאכלו את האוכל הבריא שהכנתם כי ילדים אוכלים יותר בשמחה אוכל שהיו שותפים בהכנתו.

 

 

מתכון – בלינצ'ס במילוי תפוחי אדמה, טונה וזיתים

10 יחידות

מצרכים:

לבלינצ'ס:

4 ביצים

1/4 כוס מים

1 כוס קמח

1 כוס חלב

1/2 כפית מלח

1 כף חמאה מומסת +מעט חמאה לשימון המחבת

למלית:

1 קופסא טונה סטארקיסט בהירה בשמן זית כתית מעולה, מסוננת

3 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה

מלח פלפל

בצל מטוגן

זיתים קצוצים

הוראות הכנה:

  1. טורפים את מצרכי הבלינצ'ס בקערה, עד לבלילה חלקה ללא גושים, ומכניסים למקרר לשעה.
  2. משמנים מחבת טפלון בחמאה, יוצקים חצי מצקת מהבלילה מסובבים את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כולה ותיווצר שכבה אחידה ודקה.
  3. מטגנים עד הופעת בועות והופכים לצד שני ל-10 שניות.
  4. מערבבים את כל מצרכי המלית ומקררים.
  5. הרכבת המנה: פורסים עלה בלינצ'ס על משטח עבודה, ממלאים בכף מהתערובת, מקפלים את הדפנות אל הפנים ומגלגלים עד הסוף.
  6. מניחים בתבנית, מפזרים פרמזן ומחממים בתנור.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.