דג בסגנון מרוקאי ברוטב אדום מאסט לשולחן החג – אל תוותרו עליו

דג ברוטב אדום

דג בסגנון מרוקאי ברוטב אדום הינו מאסט בשולחן שבת אצלינו.

אחת המנות הכמעט קבועות שאני מכינה לארוחת שישי הינה דג ברוטב אדום בסגנון מרוקאי.

יש לדאוג לכמה דברים להצלחת התבשיל, שהדג יהא טרי, בישול לא ארוך שיפורר את הדג, שהרוטב יהא די סמיך.

ניתן להשתמש בכמה סוגי דגים: לוקוס/ פילה נסיכת הנילוס/  פילה אמנון ועוד דגי ים, אני משתמשת בנסיכה.

בעבר השתמשתי  ב -1/2 כוס שמן (לא זית), היום הורדתי בכמות  ואני משתמשת בשמן זית והטעם אינו פחות טוב.

אני אוהבת להוסיף אריסה ולכן גם כאן אני משתמשת בה, במקום בפלפל חריף.

אני מוסיפה חתיכות לימון  כבוש שאני כובשת במהלך הבישול.

את החומרים אני מוסיפה "לפי העין", כאן אשתדל לתת כמויות לפי מה שאני מוסיפה.

אוהבת לבשל את החריימה בסוטאז', כי כל הנתחים מסודרים על בסיס הסיר, אני לא אוהבת שהנתחים מסודרים זה על זה, יותר נוח בעת הוצאת הדג.

לעיתים אני מוסיפה למתכון הבסיסי הזה בעת הבישול חומוס מקופסה מסונן ממים, טעים, טעים.

והכל ביחד, חגיגה .

 

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

 

דג ברוטב אדום

4-6 מנות

החומרים:

800 גר' פילה נסיכת הנילוס/ אמנון

200 גר' עגבניות מגורדות מקופסה

3 כפות גדושות רסק עגבניות

5 שיני שום חתוכים לחצי

בצל  בינוני פרוס

כף  גדושה אריסה

כפית כמון \ לאוכלי קטניות בלבד

מלח

לימון כבוש

פפריקה מתוקה בשמן זית

1/3 כוס שמן זית

כוס מים

פטרוזיליה/ כוסברה קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר סוטאז', מוסיפים את  הבצל והשום ומזהיבים.
  2. מוסיפים את יתר החומרים, פרט לירק, נזהרים בעת הוספת העגבניות לשמן.
  3. מסמיכים את הרוטב כ -10 ד' ומכניסים את הדג לבישול של חצי שעה באש בינונית-נמוכה.
  4. במהלך הבישול מפזרים מעל פטרוזיליה וכוסברה, טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים, לא מתפתים להוסיף מים וזמן.

 

 

צילום: חיה אילונה דר

 

 

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.