מחכים לסופגניות? כדאי שתחשבו שוב(וידאו)

אחרי ההמלצה החד-משמעית להימנע מבשר מעובד לסוגיו, מגיע תורן של מאכלי החנוכה הפופולארים. צפו {שומני ומסוכן}

אחרי המלצת ארגון הבריאות העולמי להפחית את צריכת הבשר המעובד, היום ארגון הבריאות הבריטי לבטיחות במזון מזהיר מאכילת צ'יפס, טוסטים, סופגניות ואפילו סתם תפוחי אדמה אפויים, מחשש להימצאות כימיקל מסוכן שהוכח כבר בעבר כמסרטן. המשמעות: סופגניות ולביבות, מאכלים פופולארים מאוד בחנוכה, ניצבים בדרגת סיכון גבוהה מאוד

את האזהרה הוציא האיגוד הבריטי לבטיחות במזון. חוקריו דגמו מוצרי מזון מ-50 בתי אב ובדקו את רמות החומר אקרילאמיד במזונות אלה. הממצאים הראו כי בפרוסת טוסט לא שחומה במיוחד נמצאה כמות של כ-9 מיקרוגרמים של אקרילאמיד לכל ק"ג משקל טוסט. המצב החמיר כאשר פרוסות הטוסט היו שחומות במיוחד, אז נמצא 167 מיקרוגרמים של אקרילאמיד לק"ג. אבל התוצאות החמורות ביותר היו בצ'יפס: המדענים מצאו 1,052 מיקרוגרמים של אקרילאמיד לכל ק"ג צ'יפס.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.