מיוחד לבין הזמנים: על מסעדות, מבצעים ומתכונים שווים

לאחר שנים של מחקר הותר לפרסום, חם באוגוסט…. בין הזמנים, חופש הגדול, גם אם אנחנו בדרך כלל לא מבלים במסעדות, זה הזמן לגלות מה חדש שם בחוץ למשפחות.

במסעדת ריקוטה חלבית איטלקית כשרה, פצחו בשבוע הפסטה , "המטרה שלנו הייתה לבוא לקראת המשפחות בשבוע בין הזמנים, ולכן תפריט פסטות מיוחד במחיר משפחתי מיוחד כדי שכולם יוכלו להעניק חווית מסעדה לילדים שלהם", מדגיש קובי מנהל המסעדה.

ריקי מרשת נאמן, לא יושבת בשקט, גם היא הניפה את הדגל, ובמסעדת נאמן במלחה סניף ירושלים, תזמינו שלוש מנות הרביעית חינם! חשבנו איך להקל על המשפחות בחופש הגדול, וכאימא לילדים הבנתי שזה הפתרון", מדגישה ריקי. ומזמינה אותנו לבקר אותם.

לצד המסעדות החלביות תמצאו עסקיות בשריות במסעדת רודריגז הירושלמית המתמחה בבשרים שם תמצאו הפתעה, על כל ארוחה זוגית קינוח חינם, וכמובן במסעדת מתילדה בעין כרם שבירושלים תמצאו ארוחות עסקיות משפחתיות, ותוכלו גם באותה נשימה לטייל באזור וליהנות מיופייה הקסום של ירושלים.

ברשת קפה גרג– רשת מהדרין שסניפיה פזורים ברחבי הארץ תפריט ילדים מיוחד, התפריט שמוגש לילדים משובב נפש ועין, הם מרגישים לרגע כמו מבוגרים, התפריט מצולם וגם כתוב, והמחיר מתאים להורים.

אז לא נשאר לנו אלא לאחל לכם חופש טעים ובריא, וקבלו גם מתכונים:

קרפצ'ו מנגו

השף הצעיר והמבטיח שניר אמסלם ממסעדת מתילדה בעין כרם שבירושלים הוציא תחת ידו מתכון פשוט מעורר השראה, קליל, טעים וקייצי. הכי מיוחד.

קרפצ'ו מנגו עם דובדבנים ושוקולד

קרמו שוקולד :
220 גרם שמנת צמחית
220 גרם שוקולד פרווה למריר
20 גרם סוכר
1 מקל וניל

אופן הכנה :
ממיסים את הסוכר על אש נמוכה עד לקבלת קרמל , שופכים את השמנת הצמחית ואת המקל וניל
שמים שוקולד ומערבבים היטב ומצננים .
מקציפים את המסה בעזרת מיקסר שופכים לתבנית סיליקון ומקפיאים למשך לילה שלם .

קרפצו מנגו :
מנגו טרי
כפית סוכר
2 כפות מים

אופן הכנה :
פורסים את המנגו לפרוסות דקות ממיסים את הסוכר בעזרת המים עד שנוצר סירופ
מסדרים על הצלחת את המנגו ושופכים על הכל את מי הסוכר

דובדבנים מסוכרים :
דובדבנים טריים ללא חרצן
חצי כוס מים
חצי כוס ליקר פטל
כוכב אניס

אופן הכנה :
מכניסים הכל לסיר קטן על אש נמוכה למשך 20 דק

למתכונים

 

פסטה ברוטב רוזמרין באדיבות מסעדת ריקוטה

מי לא אוהב פסטה? את הרטבים המיוחדים תכינו ותגישו בנפרד, כי הילדים מעדיפים לאכול פסטה עם ….קטשופ.

1 חבילת פסטה
כף חמאה, כף שמן זית
1 בצל קצוץ.
750 מ"ל יין לבן
3 ענפים של טימין.
ליטר וחצי שמנת מתוקה
מעט אגוזן מוסקט.
פלפל לבן טחון, מלח.

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בחמאה ושמן זית. מוסיפים את היין והטימין, לבשל ולצמצם 4\3 ואז להוסיף ליטר וחצי שמנת מתוקה, אגוז מוסקט, פלפל לבן ומלח.
לבשל ולצמצם שליש מהמכות, להוריד מהאש, לסנן, ולהגיש עם הפסטה

פסטה ברוטב עגבניות וגבינה

ריקי מרשת מאפה נאמן, שמחה להעניק לנו את המתכון הקייצי הבא. אי אפשר לטעות איתו…

מנה טעימה וקייצית, אפשר להכין עם פסטה מקמח מלא למבוגרים בינינו.

חבילת פסטה.
5 כפות שמן זית.
שן שום מעוכה.

6 עגבניות קלופות מרוסקות.
קורט סוכר.
מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
4 כפות פטרוזיליה קצוצה.
גבינה צהובה מגוררת.

אופן ההכנה:
שמים את השמן והשום. מחממים על להבה בינונית עד שהשום מזהיב.
כשהשמן חם מוסיפים את העגבניות והסוכר, ומנמיכים את הלהבה. מוסיפים ממי הבישול של הפסטה ומוסיפים מלח לפי הטעם.

מביאים לרתיחה, עוברים ללהבה קטנה.
מבשלים את הפסטה. כאשר היא מוכנה שומרים מעט ממי הבישול. מסננים ומחזירים לסיר.
מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ויוצקים מיד את הרוטב על הפסטה שבסיר. מפזרים גבינת פרמזן.

קציצות דג ים טחון

מתכון קל וטעים, קייצי ורענן, באדיבות השף אלי מנחם ממסעדת רודריגז. "אין כמו קציצות דגים על צלחת אורז מהבילה", מדגיש השף.

1 קג דג טחון, (כל דג שתבחרו)
מוסיפים גרידת לימון מלימון אחד
צ'ילי אדום קצוץ
3 שיני שום קצוץ
חופן כוסברה
מלח , פלפל , שמן זית, ומעט פירורי לחם

אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים ויוצרים צורת קבב , מסדרים על תבנית ואופים במשך 10 דקות , ב180 מעלות
לחציל : קולים על אש את החציל ,מקלפים ומשתמשים בבשר החציל.

למתכונים (2)

 

סלמון בצי׳לי תפוז על מצע לקט ירקות אביב

כשהחום בשיאו, אין כמו ארוחה קלילה המשלבת דג עם ירקות. רשת גרג קפה מנדבת מתכון קליל ובריא – סלמון בצי׳לי תפוז על מצע לקט ירקות אביב.

מצרכים ל4 מנות:

4 יחי' פילה סלמון (ללא עצמות) 220 גרם
חצי כוס צ'ילי מתוק
כוס מיץ תפוזים
200 גרם שעועית ירוקה שלמה
100 גרם אפונת גינה
בצל סגול בינוני חתוך לרצועות
חצי כרוב לבן קצוץ
4 יחי' גמבה בצבעים שונים
שני גזרים חתוכים לרצועות דקות
250 גרם פטריות
2 כפות שומשום (לא חובה)

הוראות הכנה:
את דג הסלמון יש להניח על מחבת טפלון עם מעט שמן חם על צד העור של הדג, לכסות לכ- 3-4 דקות (תלוי בעובי הדג) לאחר מיכן להוסיף את רוטב הצ'ילי ומיץ התפוזים ולהנמיך את האש עד לצמצום הרוטב.

להכנת תוספת הירקות:
יש להכניס את כל הירקות אל תוך מחבת רחבה עם שמן חם ולהכניס את הירקות פנימה בסדר הבא, בהפרש של כדקה כל אחד: בצל, גמבה, פטריות, כרוב, גזר, שעועית ואפונה.מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

הגשה:
יש להניח על הצלחת את הירקות ומעל את דג הסלמון ומעט מהרוטב הנותר שבמחבת. מומלץ לפזר שומשום קלוי מעל המנה.

בתאבון!

צלם: אסף לוי
צלם: אסף לוי

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.