מיוחד לחג לאחר החלבי: תבשיל 'מוסקה' בשרי טעים

מוסקה
לתבנית עגולה או פיירקס בקוטר של 24 (ל-8 סועדים)
מצרכים:
6 חצילים ארוכים ודקים
1,200 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפות כוסברה קצוצה דק
1 כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
4 כפות שמן זית
שמן לטיגון החצילים
1 קופסא רסק עגבניות (260 גרם)
אופן ההכנה:
החצילים:
פורסים את החצילים לפרוסות אורך דקות. מטגנים אותם עד לקבלת צבע זהוב ומניחים על נייר סופג.

הבשר:
מטגנים את הבצל בשמן זית לצבע זהוב, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד שתי דקות.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כ-10-7 דקות כדי שיתבשל היטב. מוסיפים את רסק העגבניות ואת עשבי התיבול, מערבבים היטב ומניחים להתקרר.
הרכבת המנה:
לוקחים את תבנית הפיירקס העגולה, מרפדים את דפנות התבנית בחצילים החתוכים לאורך ומקפידים להשאיר את החלק העגול של

החציל נופל החוצה
מרפדים היטב את התבנית בחצילים הארוכים הנותרים.
מורחים שכבה עבה של בשר טחון על תחתית החצילים.
מורחים חצילים ובשר טחון לסירוגין עד גמר המצרכים. מסיימים בשכבת חצילים וסוגרים את "עוגת המוסקה" בחלקים הנופלים של החצילים.
אופים בתנור מחומם לחום 180 מעלות כ-15 דקות.
מגישים חם מלווה באורז לבן, סלט חסה טרי ולחם פריך.

בופה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.