מיוחד לט"ו בשבט: מתכון פסטייה המשלב פירות יבשים

יפה, טעים ומתוק ובמיוחד לט"ו בשבט

לרגל חגיגות ט"ו בשבט, חג האילנות שבו מרבים באכילת פירות האילן, רשת קפה גרג מגישה: מתכון פסטייה עשיר בטעמים ובמילוי פירות יבשים ואגוזי מלך.

חומרים למלית – 20 יחידות:

150 גרם בצל קצוץ

200 גרם פטריות קצוצות

300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

200 גרם גבינת פטה מגורדת

30 גרם חמוציות

30 גרם צימוקים

30 גרם שזיפים מגולענים וקצוצים

30 גרם אגוזי מלך קצוצים

(אפשר לשחק עם הפירות היבשים איך שאוהבים להוסיף עוד סוגים או להוריד אם לא אוהבים )

כפית קינמון

שליש כוס סילאן

חומרים להכנת הסיגר:

חבילת עלי סיגר

חצי כוס קמח

כוס מים

אופן הכנה:

ראשית מטגנים את הבצל הקצוץ ולאחר הזהבה קלה מוסיפים את הפטריות לעוד מספר דקות, מערבבים את שאר המרכיבים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (מלח,סילאן )מערבבים את הקמח והמים עם שנוצר סוג של "דבק".

אופן הגלגול :

לשים 40 גרם בחלק הקרוב אליך לרוחב כל העלה 2 ס"מ מהקצה .לגלגל דחוס היטב ולהדביק עם דבק קמח/מים, לפני הטיגון יש לתת מנוחה לסיגרים על מנת שה"דבק" יתייבש.

מטגנים ומעבירים לצלחת הגשה ניתן לזלף מעל עוד מעט סילאן לפי הטעם

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.