מיוחד לפני הצום: מתכון לפשטידת בצל מקורמלת ומוקרמת בגבינה

פשטידת בצל זהובה, מקורמלת ומוקרמת בגבינה. מרכיבי פשטידה מעט שונים ממה שרגילים להכין

אני נוהגת להכין פשטידות לעיתים קרובות וזאת מכמה סיבות, הן מפאת מהירות ההכנה והן מהעובדה שבפשטידה ניתן להיות יצירתיים ועל פשטידת בסיס ניתן לגוון אפשרויות שונות. בכל פעם ניתן להשתמש בתוספת אחרת וכך מקבלים בעצם פשטידה חדשה. הפשטידה היא מאכל רב עונתי, תמיד מתאימה למאכל וברור שאם היא מכילה גבינות אזי תתאים לנו גם לשבועות..

הפעם בחרתי להכין פשטידת בצל מקורמל ואת הקירמול אני מקבלת בשלב טיגון הבצל עם חמאה ומעט סוכר דמררה, השילוב מוסיף המון טעם לפשטידה וריח נפלא בעת האפייה.

פשטידת בצל מקורמל

6-8 מנות

החומרים:

2 בצלים פרוסים
כף סוכר דמררה
50 גרם חמאה
גביע יוגורט
250 גרם שאריות של גבינות שונות: צפתית,בולגרית, פטה
1/2 כוס גבינת טל העמק מגוררת+3 כפות
1/3 כוס קמח מלא
1/2 כפית אבקת אפייה
3 ביצים

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180  מעלות.
  2. ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצלים, מערבבים מעט ומוסיפים את הסוכר.
  3. מערבבים עד שהבצלים מקבלים גוון זהוב ומכבים את הלהבה.
  4. מערבבים את כל החומרים (פרט ל-3 כפות הגבינה) ויוצקים לתבנית.
  5. מפזרים מעל את 3 כפות הגבינה המגוררת שנותרו.
  6. אופים כ-25 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.

צילמתי מקרוב, על מנת שתראו את צבע הקירמול והגבינה המבעבעת

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.