עוגה עשירה בגבינת שמנת ושוקולד – פשוט ללקק את האצבעות

פילדלפיה ושוקולד , עוגת גבינה

עוגה עשירה בגבינת שמנת ושוקולד. אפשר להחליף את גבינת הפילדלפיה בכל גבינת שמנת שאתם אוהבים. קחו מתכון מושחת
מתכון: רות אוליבר מתוך "עוגות גבינה", הוצאת "על השולחן"

הכי נוח להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 24, עדיף עם תחתית מתפרקת
המצרכים של העוגה:
לבסיס:
2 כוסות (250 גרם) ביסקוויטים בטעם שוקולד, מפוררים
150 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
למלית:
200 גרם חמאה
1 1/4  (250 גרם) כוסות סוכר
350 גרם שקולד מריר קצוץ
4 גביעי גבינת שמנת בטעם טבעי
1 כפית תמצית או משחת וניל
ביצים
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

 

מכינים את הבסיס: ממיסים חמאה ושוקולד על באן מארי או במיקרוגלומערבבים. יוצקים את התערובת על הביסקוויטים ומערבבים לתערובת אחידה.
מפזרים על תחתית התבנית בשכבה אחידה ומהדקים.
מעבירים למקפיא לרבע שעה להתייצבות.

מכינים את המלית ואופים:
מחממים תנור ל-150 מעלות.
ממיסים חמאה ושוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מצננים.

מערבלים גבינת שמנת במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את השוקולד המומס, וניל וסוכרמערבלים ומוסיפיםביצים אחת-אחת תוך כדי ערבול. מוסיפים שמנת ומערבלים לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים לתבנית ואופים שעה.
כשמוציאים את העוגה מהתנור היא עדיין רוטטת מעט וזה בסדר.
מצננים מחוץ למקרר (במהלך הצינון העוגה 
תתמצק, בזכות השוקולד).

מכסים ומקררים למשך 24 שעות לפחות לפני ההגשה.

מקשטים בשוקולד קצוץ או באבקת קקאו לפני ההגשה.

באדיבות אתר טעמים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.