מיוחד: מבחר מתכונים לתשעת הימים של טובי השפים

במיוחד לימים אלו אבל מתאים לכל השנה, קובץ מתכונים מעולים ופשוטים של השפים המוכרים

לתשעת הימים בפרט אך מתאים לכל השנה, אספנו עבורכם מהמסעדות הטובות ביותר והשפים הידועים, מתכונים קלים וטעימים שישאירו לכם טעם של עוד…

דג דניס בירקות ירוקים

מתכון לדג דניס בירקות ירוקים, שמתאים לא רק לתשעת הימים אלא לאורך כל השנה, המתכון באדיבות מסעדת רודריגז הירושלמית שבמשך כל השנה מתגאה בבנות הבשרים העסיסיות שלה ולכבוד תשעת הימים היא עברה למנות דגים, סלטים תוספות וקינוחים

השף אלי מנחם ממסעדת רודריגז הירושלמית מעניק לנו מתכון דג בריא וקליל לקיץ:

חומרים להכנה:
4 יח פילה דג דניס נקי מעצמות
לירקות: קישואים בשלל צבעים
שעועית ירוקה ותרד טרי

אופן ההכנה:
את הדגים צורבים על מחבת חמה עם שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס.
את הדג צורבים על הצד של העור כדקה וחצי והופכים לצד של הבשר. את הירקות חותכים בצורות שונות, מקפיצים במחבת עם שמן זית , שום , מלח פלפל ולימון.
מניחים במרכז הצלחת מהירקות המוקפצים כשעל הירקות מניחים: שני פילה דגים צרובים, מזלפים מעט שמן זית מעל ומקשטים בעלי כוסברה.

באדיבות: רודריגז
באדיבות: רודריגז

דניס שלם בתנור, עסיסי וטעים

מסעדת ריקוטה הירושלמית מעניקה לנו מתכון לדג שלם, מנה מצויינת לארוחת צהריים

דניס שלם בתנור
450-500 גר' דג

אופן ההכנה :
חותכים עגבניות שרי לחצי בהתאם לגודל הדג
טובלים אותם ברוטב פסטו וממלאים את בטן הדג
מוסיפים מעל שמן זית, טימין, מלח פלפל לפי הטעם – עושים 3 פסים על גב הדג ומניחים שם פרוסות שום
משמנים היטב בטיבול ומכניסים לתנור בחום 190מעלות לכ 17 דק'

מצע שעועית ירוקה
מקפיצים במחבת 80 גר' שעועית ירוקה עם 2 שיני שום פרוסות מטבלים בשמן זית מלח פלפל ורוטב בלסמי

מגישים בתוספת ירקות אנטיפסטי לצד לימון חי

פילה סלמון עם תמרים ולימון

מסעדת מתילדה השוכנת בשכונת עין כרם בירושלים היא מסעדה מהדרין עם טעמים שמתאימים לנוף, השף תומר העניק לנו מתכון קייצי מיוחד ועסיסי.

המצרכים:
4-6 יחידות סלמון פרוס
מאה גרם תמרים חצויים לארבע
שתי לימונים סחוטים
חצי קילו שעועית ירוקה חלוטה במים
מאה גרם עגבניות מיובשות פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
בצל סגול חתוך גס
שני שיני שום פרוסות

הכנה:
מרתיחים את התמרים עם הלימון ומעט מים אם צריך מניחים את הסלמון שהעור כלפי מעלה על תבנית ויוצקים את הרוטב מכניסים לתנור במאתיים מעלות כעשר דקות
במחבת חם ושמן זית מקפיצים את הבצל עם השום מוסיפים את שאר המרכיבים לשלוש דקות נוספות מלח פלפל לפי הטעם
מסדרים על צלחות את הירקות ודג מעל עם מעט מהרוטב שנוצר בתבנית

פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
בצל סגול חתוך גס
שני שיני שום פרוסות

הכנה:
מרתיחים את התמרים עם הלימון ומעט מים אם צריך מניחים את הסלמון שהעור כלפי מעלה על תבנית ויוצקים את הרוטב מכניסים לתנור במאתיים מעלות כעשר דקות
במחבת חם ושמן זית מקפיצים את הבצל עם השום מוסיפים את שאר המרכיבים לשלוש דקות נוספות מלח פלפל לפי הטעם
מסדרים על צלחות את הירקות ודג מעל עם מעט מהרוטב שנוצר בתבנית

לביבות תירס חלביות של בטעם של פעם

מתכון קל להכנה, ילדים כמבוגרים אוהבים אותה. רשת "נאמן" מנדבת לנו מתכון של לביבות שמתאימות לחודשי הקיץ החמים, לתשעת הימים בפרט, או כשסתם בא להתפנק. באחריות, לא תישאר לביבה אחת על הצלחת…

המצרכים:
1 קופסאת קוטג'
2 ביצים
כוס גרגירי תירס
2 כפות גבינה צהובה מגורדת
4 כפות קמח
מלח ופלפל
את הכמות לפי כמות הסועדים.

מטגנים קציצות, הם נחטפות בעודם חמות, אפשר להגיש אותם עם רוטב עגבניות בצד.
"שניצל" גבינת עיזים
עוד מנה שיש לה קופצים
גבינת עיזים
פירורי לחם, פפריקה מתוקה, קמח לבן שאינו תופח, ביצים.

אופן ההכנה:
פורסים את הגבינה לפרוסות שוות, מערבבים בקערה את פירורי הלחם, התירס, הקמח הפפריקה, ובקערה נפרדת טורפים את הביצים, טובלים את הגבינה טובלים כל פרוסה בדיוק כמו שניצל, ומטגנים קלות משני הצדדים , סמוך להגשה בוזקים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

באדיבות: יח"צ
באדיבות: יח"צ

קוביות דג מושט קריספי

תשעת הימים ורשת בורגרס בר מהדרין המונה עשרות סניפים ברחבי הארץ מגישה לנו מתכון דגים עסיסי וטעים במיוחד.

חומרים להכנה:

• דג מושט
• קמח מצה
• מלח
• כמון

לציפוי:
• 500 גר' קמח מצה
• 25 גר' כמון
• 40 גר' מלח

אופן ההכנה:
מפשירים את הפילה, חותכים את הדג לקוביות, מצפים את הקוביות בחומרי הציפוי בשמן עמוק.

צורת הגשה:
סלט דגים קריספי : רצועות דג מושט בציפוי פריך על בסיס סלט בריאות (יש להגיש עם חצי לימון)

צילום: רשת בורגרס בר
צילום: רשת בורגרס בר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.