"מילה טובה שווה זהב" בתוספת מאפה עם דבש טהור / שרה פכטר

חודש אלול והיא עמדה ובכתה שם בכניסה. שמעון, מנהל מאפה נאמן במלחה בירושלים, ניגש לשאול לבכייה, אני עמדתי בצד והסתכלתי על המחזה מהצד.

היא בכתה, אישה מבוגרת, עלבו בה, והיא אישה בודדה וגלמודה, עמדה ובכתה, מבלי להתבלבל, שלף שמעון קופסה עם מאפים, כוס קפה חם ומהביל וביקש ממנה להירגע במלים חמות. בתוך דקות ספורות ראיתי אותה מתיישבת על הספסל, עם חיוך על השפתיים, נתנו לה להרגיש רצויה, להרגיש שהיא בבית.

תזכרו, יש אנשים בודדים וגלמודים, לפעמים מילה טובה, צלחת עם תבשיל מהביל לאישה גלמודה, יכולים לקנות את עולמה, וכמובן את עולמכם. שמעון, שמנהל את המקום שנים רבות, מדגיש בפני, כי הקשר האישי לא פחות חשוב מרמת התפריט והמאפים. התפריט של הרשת נשאר נאמן למקור – לטעמים אהובים עליהם גדלו דורות ירושלמים רבים.

זהו תפריט כשר למהדרין, שלצד מנות אהובות לא מפסיק לחדש ולהתפתח, עם מנעד רחב של טעמים עדכניים. מנות מפתיעות ואיך לא: קינוחים שרק בקפה נאמן יודעים לעשות.

הכול עדכני, טרי ופשוט חלומי. ועכשיו לקראת ראש השנה מבחר ענק של עוגות, מעוגות שמרים, ועד עוגות בחושות, מעוגות מוס, ועד עוגות דבש, עוגת הקרמבו החלומית והמפורסמת, והכל באהבה.

אז הנה המתכון המובטח, חג שמח!

עוגת שוקולד דבש

שוקולד ודבש, יופי של שילוב, היא טעימה, והיא נהדרת, ואם יש אותה ברשת נאמן, כדאי לכם לדעת, שהיא שווה ביותר.

החומרים:

1 שמנת מתוקה
200 ג’ שוקולד מריר משובח
1 מחמאה או חמאה בטמפרטורת החדר
50 ג’ (¼ כוס) סוכר חום כהה
½ כוס דבש נוזלי (150 גרם)
1 כפית אבקת נס קפה איכותית
5 ביצים
2 כפות ליקר שוקולד
½1 כוסות קמח
3 כפות אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
קורט מלח

לציפוי:

½ מיכל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
1 כף דבש

אופן ההכנה:

את השמנת והשוקולד מבשלים בסיר,
במיקסר מקציפים את החמאה הדבש, הקפה והסוכר, הביצים וליקר השוקולד, מוסיפים את החומרים היבשים.
ואופים כארבעים דקות.
מכינים את הציפוי: מחממים בסיר או במיקרו גל שמנת, ודבש, מערבבים, ומוזגים את הציפוי
היטב על העוגה.

שמים במקרר, אפשר להכין מספר ימים מראש.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.