מיני דנטאס מייפל וקינמון ללא גלוטן

מתכון חגיגי וקל להכנה,למיני דונאטס ללא גלוטן. תערובת קמח המבוססת על קמח אורז ותירס ומעושרת בסיבים תזונתיים, אינה מכילה לקטוז, חלב וביצים. הדונאטס עסיסיים בטעם מייפל, קינמון ווניל, אפויים בתנור ללא טיגון, לאירוח והנאה

חברת שר (Schär), המתמחה במוצרים ללא גלוטן, בשיתוף השף והדיאטן אודי ברקן, מגישה לכן מתכון קל להכנה

מצרכים (ל-24 יחידות בתבנית מיני דונאטס):
יבשים:
1 כוס קמח מיקס איט ללא גלוטן של "שר"
3/4 כפית אבקת אפייה
3/4 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
רטובים:
1 ביצה
150 גר' יוגורט
1 כף שמן קנולה
1 כף מיץ לימון
3 כפיות מייפל
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
1 כוס + 2 כפות אבקת סוכר
1/3 כוס חלב (ניתן להחליף במשקה שקדים/אורז/סויה)
1/2 כפית תמצית מייפל (לא חובה)
1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 220 מעלות על מצב טורבו ומשמנים את תבניות הדונאטס בשמן קנולה.
בקערה גדולה מערבבים את כל הרכיבים היבשים.
בקערה נפרדת טורפים היטב את כל הרכיבים הרטובים.
שופכים את קערת הרכיבים הרטובים אל תוך קערת הרכיבים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת שהתקבלה לשק זילוף וממלאים את תבניות הדונאטס כמעט עד לקצה.
אופים במשך 6-8 דקות עד שהדונאטס מזהיבים (וקיסם שנועצים יוצא לח). נותנים לתבנית להתקרר בטמפ' החדר במשך מספר דקות ומעבירים למגש.
להכנת הציפוי: מערבבים בקערה המתאימה למיקרו את אבקת הסוכר עם החלב. מחממים במשך 15 שניות במיקרו, מערבבים ומחזירים לעוד 15 שניות. חוזרים על הפעולה במידת הצורך עד שמתקבלת תערובת נוזלית.
מוסיפים לקערה את תמצית המייפל והווניל. טובלים כל דונאטס בתערובת, מעבירים למגש ומגישים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.