מיני סברינות – העוגיות שיסחטו מכולם קריאות התפעלות

עינוגים קטנים ומתוקים שיסחטו קריאות התפעלות – מיני סברינות במילוי גנאש שוקולד לבן וקישוט של דובדבן או רימונים.

תבנית סיליקון עם שקעים קטנים • כ- 70 סברינות קטנות
מצרכים לגנאש שוקולד לבן:
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
מצרכים לסברינה:
250 גרם (1 כוס) קמח שמרים
2 ביצים גדולות
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
75 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
מצרכים למי סוכר:
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
1/4 כוס ברנדי או רום
אופן הכנה:
• גנאש – מניחים שוקולד בקערה. מרתיחים שמנת בסיר קטן ושופכים על השוקולד, מחכים דקה שיימס וטורפים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לילה במקרר.
• בצק הסברינה – במיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל החומרים פרט לחמאה ומערבלים, כשהתערובת אחידה כמעט מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה חלקה.
• מחממים תנור ל-190 מעלות.
• מעבירים לשק זילוף ומזלפים לתוך השקעים של תבניות הסיליקון, יש לזלף בגובה 3/4 שקע, בכדי להשאיר מקום לתפיחה.
• מניחים להתפחה בטמפרטורת החדר למשך 20-30 דקות עד שהסברינה מכפילה את נפחה.
• אופים בחום של 190 מעלות בתנור שחומם מראש למשך 15 דקות עד שמתקבלות סברינות תפוחות ושחומות קלות.
• מי סוכר – מניחים בסיר בינוני את החומרים ומרתיחים עד להמסת הסוכר. מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים 1/4 כוס ברנדי או רום.
• מניחים את הסברינות בתוך הסיר עם מי הסוכר, בשכבה אחת, ונותנים להן לספוג את הסירופ כ-3 דקות מצד אחד ואז הופכים (עוד כ- 3 דקות מהצד השני). מוציאים בעזרת כף מחוררת.
• להגשה – מקציפים את הגנאש הלבן לקרם יציב וממלאים בשק זילוף עם צנטר משונן.
• מניחים כל סברינה על צלוחית אישית ומניחים כקישוט פרי טרי או דובדבני אמרנה לחובבי האלכוהול.

באדיבות http://www.foodpage.co.il פודפייג

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.