מיני סופגניות אשל עם רוטב שוקולד

בלי שמרים ובקלי קלות – מיני סופגניות אשל נוסטלגיות שמכינים בכמה דקות עבודה ומגישים עם רוטב שוקולד חם

זמן הכנה: שעה | רמת קושי: קל | כמות: 18 סופגניות קטנות

מצרכים לסופגניות

2 כפות סוכר

קורט מלח

1 מכל (200 מ"ל) אשל

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1 כף ברנדי

כוס ורבע קמח

1 כפית אבקת אפייה

לרוטב שוקולד:100 גרם שוקולד מריר

125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  • בקערה טורפים יחד סוכר, מלח, אשל, ביצה, וניל וברנדי לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  • בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניותמזהיבות מכל הצדדים.
  • מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  • רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מגישים את הסופגניותעם הרוטב החם.
  • בקערה טורפים יחד סוכר, מלח, אשל, ביצה, וניל וברנדי לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  • בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניותמזהיבות מכל הצדדים.
  • מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  • רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מגישים את הסופגניותעם הרוטב החם.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  1.  בקערה טורפים יחד סוכר, מלח, אשל, ביצה, וניל וברנדי לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  3. מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  4. בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
  5. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  6. רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  7. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  8. מגישים את הסופגניות עם הרוטב החם.

  הטיפ שלנו:

  • מומלץ להגיש את הסופגניות חמות וטריות, אז הן במיטבן.
  • אפשר להכין את הרוטב עם שוקולד חלב באותה כמות במקום השוקולד המריר, אך התוצאה תהיה מתוקה יותר.

באדיבות: רגע מתוק של עלית

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.