מיני סמבוסק על מצע קרם פלפל קלוי וטחינה

מנה צמחונית שיכולה להיות בהחלט מתאימה להגשת אירוח ולהיראות מנת גורמה – אל תפחדו לנסות בבית // גיא מישלי, שף

רכיבים:

  • לחמניות בריוש 2 יח
  • גרגירי חומוס 100 גר
  • ביצה קשה 2 יח
  • עגבניות 6 יח
  • גמבה 4 יח
  • טחינה חצי כוס
  • בצל סגול קצוץ 2 יח
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • חצי כף פפריקה
  • כף שום קטוש
  • כף כמון
  • חצי כף פלפל שחור
  • חצי כף מלח
  • שתי כפות שמן

אופן הכנת המילוי:

  • בסיר עמוק נבשל את החומוס עד ריכוך(ניתן להוסיף אבקת סודה לזירוז התהליך) נסנן מהנוזלים ונצנן על מסננת
  • במחבת נפרדת נטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה, נוסיף את גרגירי החומוס והתבלינים, לאחר ערבוב קל נוסיף את עשבי התיבול ונוריד מהאש

להכנת קרם פלפל:

  • נשמור את הפלפלים ועגבניות בשלמותם ונכניס לתנור שחומם מראש על 240 מעלות רבע שעה(ניתן לצלות על הגריל)
  • לאחר מכן ננקה את הפלפלים ועגבניות מבפנים
  • את הירקות הקלויים נטחן במגימקס עד לקבלת מרקם אחיד

להכנת הסמבוסק:

לאחר התפחה ניצור גומות בלחמניות הבריוש ונמלא בתוכן מהמלית, נסגור ונהדק את הבצק היטב ניתן לטגן או לאפות בתנור על 160 מעלות  25 דקות

 

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.