מי נפגש עם מתכנן הפיגוע במלון פארק ומי ביקר את רב המרצחים?

למעלה מ-200 ביקורים בשנים האחרונות, בהם גם אצל מחבלים שרצחו עשרות ישראלים וריגלו למען מדינות אויב

הערב במהדורה המרכזית בחדשות 12 נחשפה לראשונה רשימת הביקורים של חברי הכנסת ונבחרי הציבור אצל האסירים הביטחוניים. ברשימה מופיעים למעלה ממאתיים ביקורים שנערכו בין השנים 2010 ל-2012. בין האסירים גם מחבלים שרצחו עשרות ישראלים וריגלו למען מדינות אויב

האסיר שזכה למספר הביקורים הגדול ביותר הוא מרואן ברגותי, שנדון לחמישה מאסרי עולם מצטברים ו-40 שנות מאסר. בראש רשימת המבקרים של ברגותי עומד דווקא חיים אורון, יו"ר מרצ לשעבר. "הוא נחשב בעיני רבים לאחד האישים הבולטים בחברה הפלסטינית", הסביר אורון לחדשות 2 . "חשבתי שחשוב שיהיה לו קשר גם עם גורם ישראלי וקיימנו קשר רציף בעשרות פגישות, גם מעבר למה שרשום אצלכם".

גם עמיר פרץ ודב חנין ביקרו את ברגותי, כמו גם ג'מאל זחאלקה, אחמד טיבי, עיסאוי פריג' ועוד.

חסן סלאמה, שתכנן שני פיגועים בו נרצחו 46 בני אדם נרצחו בשני פיגועי תופת נפרדים על קו 18 בירושלים שתכנן סלאמה, זכה לביקורו של זחאלקהץ

אחד המחבלים שאחראי לפיגוע במלון פארק ב-2002, ובו נרצחו 29 בני אדם ונפצעו כמאה, הוא עבאס א-סייד. על א-סייד נגזרו 35 שנות מאסר, הוא זכה למספר ביקורים: אבראהים צרצור ביקר אותו לא פחות מ-5 פעמים בכלא הדרים. 

יש לציין כי השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, צמצם את החסינות בעקבות פרשת הברחת הטלפונים של חבר הכנסת לשעבר, באסל גאטס. אך היועצים המשפטיים לממשלה ולכנסת מסרבים להגן על עמדת השר בבג"ץ.

"ביקורו של ח"כ או עיתונאי אצל אסיר כזה מעניקה לו במה ציבורית-תקשורתית, ובכך מעודד את הפצת הנרטיב ההתנגדותי", נכתב בחוות הדעת של השב"כ. "מתן במה לאסירים בטחוניים והעצמת משקלם הציבורי עלולים להביא להערכתנו להקצנה בעמדותיה הפומביות של הנהגת הרשות, ולחזק עוד יותר את מעמדם של האסירים בחברה הפלסטינית".

מהרשימה המשותפת נמסר בתגובה: "ביקורי האסירים תמיד היו גלויים כמו מטרתם: לוודא שזכויות האדם אינן מופרות. כל ביקור נעשה בתיאום לשכת השר לביטחון פנים גלעד ארדן. הדלפת רישום שהסתיים לפני שלוש שנים בזמן מערכת בחירות הוא ניסיון שקוף לפגוע בייצוג הפוליטי של החברה הערבית כדי לשמר את קואליציית הימין. מדינת ישראל אמנם מתיימרת להיות דמוקרטיה, אך כובשת עם אחר ושוללת זכויות בסיסיות של פלסטינים בתוך כותלי בית הכלא ומחוצה להם. בניגוד לחוק הבינלאומי, האסירים הפלסטינים כלואים בשטח ישראל אף שנעצרו בשטחים כבושים ונשפטו תחת משטר צבאי. נמשיך לדאוג לזכויות אדם – בתוך מדינת ישראל ובשטחים הכבושים".

מעמיר פרץ, יו"ר רשימת העבודה-גשר, נמסר בתגובה: "הביקורים נעשו למען ביטחון המדינה בנושאים שלא ניתן להרחיב בהם. כל הפגישות נעשו בידיעה בדיווח לדרגים הגבוהים ביותר במערכת הביטחון".

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *