מי שנאמן- 'נאמן'! – שרה פכטר מגישה מתכונים מנצחים וממכרים

שרה פכטר מגישה מבחר מתכונים נפלאים וטעימים. כנסו לכתבה

נכון, שאנחנו תמיד אוהבים ריח מאפה שמזכיר את בית סבא וסבתא?

נכון שנוסטלגיה תמיד משמחת ומרחיבה את הלב. השבוע ביקרתי במאפה נאמן במלחה בירושלים, והם ישבו שם סביב השולחן, האם וילדיה, וזה היה מראה מלבב ומשמח.

כל הסועדים במקום מרגישים בבית.

שמעון מנהל החנות עם החיוך החם מסתובב ומאיר פנים לכולם, ממליץ על חלה מתוקה למאן דהו, וממהר לצעוק לעברו של יצחק שעוגת התפוזים אותה הוא אוהב הגיעה טרייה השבוע.

וכן, יש להם סיפור משפחתי כל כך יפה. לפני שנים בשנת 1944 הסתובב סב המשפחה, רבי ברוך נאמן ז"ל שהיה מייצר מוצרי מאפה ומוכר אותם על גבי עגלת תינוק בשכונת הבוכרים וברחובות ירושלים. הרבה ירושלמים גדלו על מאפים אלו שבחלוף השנים הפכו לשם דבר בעיר הקודש. ובעסקים משפחתיים כמו בעסקים משפחתיים לאחר מספר שנים הועבר השרביט לאחד הבנים – יוסי נאמן, שהחליט להרים את הכפפה ולהפוך את מאפה נאמן לרשת עצמאית בעלת סניפים בכל רחבי הארץ.

אבל עד היום ריח המאפים שנישא בחלל הם בעצם נוסטלגיה שהפכה לחזון.

בימי חמישי תוכלו לראות את עוגות השבת נערמות להם בערמות קורצות, מפסי שמרים ועד עוגות קצפת וגבינה.

לאכול, לטעום, להתפעל, ולהתענג על השבת.

 

ניוקי ערמונים.

את המנה המקסימה הזאת אפשר לטעום בבית נאמן. וכן, להפוך נאמנים לה.

נא לא להתמכר!

חומרים להכנה.

 

  • ק"ג תפוחי אדמה קלופים,
  • חצי חבילת חמאה.
  • 6 ביצים
  • 450 גרם קמח
  • גבינה מלוחה מפוררת
  • מלח ופלפל
  • לרוטב:
  • 160 גרם חמאה
  • פטריות קצוצות
  • חופן גדול ערמונים קצוצים מקולפים (ניתן להשתמש בערמונים מוכנים בוואקום).
  • קופסת שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל
  • שתי כפות גבינה צהובה מגורדת עדיף פרמזן

 

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה המקולפים במים עם מלח, ומרסקים מיד לפירה.

מוסיפים את כל שאר המרכיבים, חוץ מהביצים, שאותן יוצקים אחת אחת.
מרתיחים מים בסיר גדול מאוד. :

ממלאים בשק זילוף את מחית הפירה ומזלפים ישירות למים הרותחים.

משמנים מגש ומעבירים אליו את הניוקי המוכנים. מזלפים מעט שמן גם על הניוקי המוכנים שהועברו למגש.

לרוטב:

. ממיסים במחבת מעט חמאה. מוסיפים את הניוקי. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כדקה על אש גבוהה.

. מוסיפים את הערמונים קצוצים.

5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומרתיחים כ-2 דקות, עד שהשמנת מסמיכה.

6. מוסיפים את גבינת הפרמזן, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים בעדינות. מעבירים לצלחת, מקשטים בפרמזן ובעירית קצוצה.מזלפים על כל מנה כמה טיפות של שמן כמהין.

 

עוגת לבנה פירורים.

עוגה קלה להכנה, יפה ומרשימה, אין ספק, מי שנאמן, נאמן.

 _MG_2997

לבסיס ולפירורים

1/2 כוס סוכר

2  כוסות  קמח

שקית אבקת אפיה.

3 חלמונים

חבילת חמאה.

'לגבינה

2 מכלים שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר

1סוכר וניל

500 גרם גבינה לבנה 5%

 

ההכנה

מעבדים את חומרי הבצק , מעבירים לתבנית ואופים, כשהוא אפוי, מגרדים את השכבה העליונה עם מזלג עד שיתקבלו הפירורים. להניח כוס פירורים בצד.. שכבת הגבינה: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקציפים עד שמתקבלת קצפת. מוסיפים את הגבינה ומערבבים ידנית עד שמתקבל קרם אחיד. מניחים על הבצק ומעל מפזרים את הפירורים ושמים במקרר

ונהנים

הפוקצ'ה היא בעצם סוג של פיתה גדולה, או לחם שטוח, שבדומה לפיצה הגיעה מאיטליה.

היא מקבלת את טעמה בהתאם לסוג התוספת המונחת עליה. ולכן קחו בחשבון כי אם החלטתם להכין  פוקצ'ה עבה יותר, הכינו רוטב עשיר שעשוי מבצלים מטוגנים או פרוסות ירק  מטוגנות .

בעלי אוהב את הפוקצ'ה הבסיסית שעיקר טעמה מתקבל משילוב נפלא של רוזמרין, שמן זית ומלח גרוס.

ואילו הילדים מעדיפים את המוכר והידוע: גבינה צהובה עם קטשופ….

עוגיות ריבה חלביות טעימות

הילדים שלי תמיד מבקשים עוגיות עם ריבה באמצע, האם אוהבים ללקק את הריבה, ואת העוגיות משאירים להורים .

את העוגיות האלה אני אוהבת להכין בשבת בבוקר. או לקנות….

 

לעוגיות:

חבילת חמאה

2 כוסות קמח

רבע כוס חלב

100 גרם אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

במעבד מזון שמים את כל החומרים מלבד החלב, שמוסיפים אותו בהדרגה

מרדדים את הבצק, וקורצים לצורת פרחים  , אופים כעשר דקות, עד להזהבה ומקררים .מפזרים מעל הפרחים אבקת סוכר, וממלאים את החור בריבת תות משובחת.

_MG_2343

 

פוקצ'ה בציפוי ירקות.

"אנחנו מכינים את הבצק המיוחד שלנו, ומצפים בשלל ירקות, פטריות, אנשים אוהבים לקנות ולקחת הביתה לילדים, או לאכול באמצע יום עבודה", מסבירה לי ריקי ממאפה נאמן, והריח המשכר מפתה אותי.

חומרים להכנה:

 

בצק פוקצ'ה. -מתכון לפוקצ'ה בסיסית.

 

חצי ליטר כוס מים פושרים.

1 ק"ג קמח עם שמרים של אסם

4 כפות סוכר.

רבע כוס שמן זית.

כף מלח.

 

 

אופן ההכנה:

המיסו את השמרים במעט מים עם סוכר ומעט קמח. לאחר שהבלילה תופחת הוסיפו את שאר הקמח, השמן והמלח. כסו במגבת לחה להתפחה של כשעה וחצי.

כשהבצק תופח הוא דביק מעט היעזרו בקמח כדי ללוש עד שהבצק הופך נוח לעבודה.

שמנו תבנית, צרו כדור ושטחו אותו בצורת פיתה. מרחו את הבצק במעט שמן זית, אפשר לפזר מלח גס ומעט רוזמרין למעלה,  חוררו במזלג ואפו בתנור חם כעשרים דקות.

חומרים לצפוי:

1 בצל אדום

1 פלפל אדום

4-5 פטריות שמפניון

עגבניות שרי

מלח, פלפל שחור, עלי רוזמרין.

חצי גבינה בולגרית מפוררת גס

 אופן ההכנה:

טגנו את הבצל בשמן, הוסיפו חתיכות פלפל אדום, את הפטריות, מלח ופלפל שחור.  וטגנו במשך דקה שתיים.

כבו את האש, וקררו את הירקות.

עצבו את הבצק ל6 חלקים בצורת פיתות עגולות. כסו את התבניות ותנו לבצק לתפוח חצי שעה נוספת.

לאחר תפיחת הבצק, מרחו עליו שמן זית, מלח, ועלי רוזמרין.

פזרו את הירקות שטוגנו, הוסיפו חצאי עגבניות שרי, למי שרוצה זה הזמן והמקום לפזר זיתים שחורים או ירוקים.

פוררו מעל הכל גבינה בולגרית ואפו כעשרים דקות.

 

את הפוקצ'ה הבסיסית הזאת אפשר להפוך לארוחה של ממש על ידי הוספת ירקות.

אפשר לטגן בצל מעט ולפזר מלמעלה, בתוספת פלפלים אדומים שטוגנו אף הם במעט שמן זית.

אפשר לזרות זעתר , פטריות ואפילו ביצת עין כבצק שהוא בסיס לעשרות ארוחות ערב בארוחת ערב אחת.

אופציה נוספת שהכי אהובה על ילדים קטנים : למרוח שכבה דקה של רסק עגבניות, גבינה צהובה מגורדת ומעט זיתים. אפשר גם להשתולל עם פטריות טריות ועשבי תיבול. קצת דמיון והתוצאה סוחטת מחמאות.

הפוקצ'ה היא מאכל חברותי במיוחד שיסכים ללכת יד ביד כמעט  עם כל דבר שתשדכו לו.

הזכרנו גבינות וירקות, מה שטוב לכם, טוב גם לפוקצ'ה.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.