מלך מרקי החורף מגיש: מתכון למרק חומוס עם בשר משביע

מאיר רוזנברג, השף הראשי של מלון רימונים גלי כנרת, מעניק מתכון מרק חומוס מחמם ומזין, לכבוד ימות החורף שהגיעו.

המרק נאכל כבר בימי קדם, עוד לפני שהומצאו הסירים והתנורים, אז בושל בתוך בורות שלתוכם הוכנסו אבנים לוהטות.

מאיר רוזנברג, השף הראשי של מלון רימונים גלי כנרת, מנדב מתכון מרק חומוס מחמם ומזין, לכבוד החורף במיוחד.

מרק חומוס עם בשר –  ארוחה בשרית משביעה ומנחמת בצלחת אחת.

חומרים:

250 גרם גרגרי חומוס יבשים
250 גרם בשר מספר 8 או 10 (לא מעובד)
1 גזר חתוך קוביות
1 בצל קצוץ
1/2 כוס סלרי קצוץ.
2 שיני שום קצוץ
1 כף אבקת מרק דגש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
4 כפות שמן
10 כוסות מים

אופן הכנה:

1.את החומוס משרים 24 שעות שוטפים ומבשלים עד 3/4 ריכוך ב-4 כוסות מים.
2.חותכים את הבשר לקוביות בגודל של 1 ס"מ ומקפיצים אותם בשתי כפות שמן ומוספים את -6 כוסות המים ומבשלים בחום נמוך.
3.מקפיצים את הגזר הבצל והסלרי והשום ב-2 כפות שמן ולקראת ריכוך הבשר מוספים את הירקות והחומוס המבושל עד ריכוך של הבשר והירקות.
4.מוספים את התבלינים ומבשלים עוד מספר דקות.

בתיאבון!!!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.