מלכי אדלר מגישה: טיפים ומתכונים לאירוח בחג

אוהבים לארח? בין אם אתם אוהבים לארח משפחה אחת קטנה או כמה משפחות יחד, בין אם זה בחג ובין אם זה בחול המועד תמיד המארחת טורחת ולא יושבת לרגע. מלכי אדלר מגישה: טיפים ומתכונים לחג הסוכות

אוהבים לארח? בין אם אתם אוהבים לארח משפחה אחת קטנה או כמה משפחות יחד, בין אם זה בחג ובין אם זה בחול המועד תמיד המארחת טורחת ולא יושבת לרגע,

האם גם המארחת יכולה להנות? כשהמארחת נהנית ונינוחה האורחים נהנים יותר, האם זה אפשרי? בהחלט, קבלו כמה טיפים:

רשימה: אצלי ההכנות מתחילות כל חג או אירוח ברשימה של התפריט וממנה אני "גוזרת" את רשימת הקניות.

הכנה מוקדמת: אני מחלקת את ההכנות לימים, מנסה להשאיר כמה שפחות הכנות ליום של ערב החג או האירוח. מרבית הקינוחים ניתן להכין מראש ולשמור בהקפאה, את הבישולים והסלטים המבושלים ניתן להכין יום או יומיים מראש, מלבד סלטים טריים.

שולחן ילדים: אתם מארחים משפחות עם ילדים? ילדים קטנים נוטים לקום לשחק, הכינו שני שולחנות; האחד למבוגרים והשני לקטנים. בשולחן הילדים  נשים ניילון על המפה שלא תקפצי בכל פעם שנשפך משהו. נכין עבורם כלי אוכל חד פעמיים וצבעוניים שעושים כייף לאכול. לפעמים חלק מההורים חוששים, שאם הילדים לא ישבו לידם, הם לא יאכלו. תוכלי להרגיע אותם: מניסיון, גם ילדים שבד"כ בררנים באוכל,  כאשר הם רואים ילדים אחרים בשולחן, נפתח להם התיאבון, ובא להם לטעום מאכלים חדשים.

קינוחים: כמו שאתם מכינים כמה טעמים וסוגים של מזון כך גם בגזרת הקינוחים. אמנם רב האנשים אוהבים שוקולד אבל תמיד יש את מי שאוהב קינוח חמצמץ של פרי. הכי כיף להכין קינוחים בכוסות או 2 עוגות קטנות, עודה קטנה תגמר כולה בארוחה אחת, ולא תשארו עם חצי עוגה שלא תוכלו להגיש באירוח הבאה. כוסות בטעמים שונים נשמרות במקפיא וכל פעם מוציאים מיגוון לפי טעם האורחים.

לשומרי המשקל, צרפו פלטת פירות טריים.

לא להגזים בכמויות: פעמים רבות כשאני מארחת אני מגלה שהכנתי יותר מדי אוכל. לעתים שולחן החג כל כך עמוס במאכלים, עד שפשוט אין חשק לגעת בו. אנשים מעדיפים לשמור על קלילות, ולאף אחד אין כוח לארוחות כבדות ומכבידות. לא חייבים לשים על השולחן עשרים סוגי סלטים, שלושה סוגי בשרים וחמישה סוגי תוספות. לעתים, פחות מנות עושות את העבודה יותר טוב כאשר הן מושקעות ומעניינות.

המארחת: אני אוהבת להרגיש נח ועדין להראות במיטבי, לא יהיה לי נח לעלות ולרדת לסוכה עם עקבים ושמלה צמודה, אז שמלת בית יפה ומושקעת  ונעל שטוחה איפור ופאה עושים את העבודה. סדרו את הסוכה, ערכו שולחן, ורק אז תתפנו לסדר את עצמכן.

מצרפת לכן מספר מתכונים לאירוח בחג ובחול המועד.

מתכונים נוספים תוכלו למצוא אצלי באתר www.malky-adler.co.il

חג שמח, ובתיאבון!!

 


כדורי גבינה פיקנטיים

 

לכדורים

 

1 מיכל גבינת שמנת

100 גרם (חצי גליל) גבינת עיזים

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

פלפל שחור

 

לציפוי

 

שבבי בצל מטוגן

שמיר מיובש

פלפל אדום גרוס

 

  • שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים היטב
  • בידיים רטובות מגלגלים כדורים ומצפים במגוון ציפויים

 

לחם שום

 

1/2  בגט

1/4 כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

 

  • פורסים את הבגט לפרוסות אלכסוניות
  • מערבבים שמן זית עם שום כתוש
  • מורחים בתערובת של שמן שום
  • אופים בתנור שחומם ל175 מעלות כ10-15 דקות להזהבה

 

 

פחזניות פטל

 

פחזניות

 

150  מ"ל מים
100  מ"ל חלב או חלב סויה
150  גרם קמח
110 גרם חמאה / מרגרינה
קורט מלח
קורט סוכר
4 ביצים  M

קרמבל

 

100  גרם חמאה או מרגרינה
130  גרם (2/3 כוס) סוכר דמררה
130 גרם (1 כוס פחות כף)

קמח צבע מאכל אדום

קרם פטיסייר פטל

 

200  מ"ל חלב או חלב סויה

300 גרם מחית פטל
100  גרם (חצי כוס) סוכר
6  חלמונים M
50  גרם קורנפלור
1/2  כפית משחת אן תמצית ווניל
250  מ"ל שמנת צמחית

אופן ההכנה:

 

קרמבל

  • מערבבים את חומרי הקרמבל במיקסר עם וו גיטרה
  • מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים

 

פחזניות

  • מחממים תנור ל 160 מעלות
  • מרתיחים את הנוזלים , החמאה, הסוכר והמלח. יש לכסות את הסיר במכסה על מנת שהנוזלים לא יתאדו.
  • מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים בזריזות היטב עם כף עץ על מנת שלא ייווצרו גושים ועד לקבלת כדור בצק הנפרד מהדפנות.
  • מייבשים את הבצק תוך כדי עירבוב על אש נמוכה מספר דקות
  • מכבים את האש ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה
  • מערבבים מעט לצינון עד שהבצק מפסיק להעלות אדים
  • מתחילים להוסיף את הביצים זו אחר זו.
  • אחרי 3 ביצים בודקים את המסה בין שתי אצבעות. מותחים פיסת בצק ואם מתקבל חוט שלא נקרע סימן שהבצק מוכן.
  • אם יש צורך מוסיפים עוד ביצה או חצי ביצה טרופה.
  • מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק מספר 12 ומזלפים את הפחזניות על נייר אפיה, מסיימים את הזילוף תוך ניתוק מעגלי של הצנתר על מנת שהפחזנית תהיה שטוחה בלי שפיץ.
  • מוציאים את הקרמבל מההקפאה וקורצים עיגולים כחצי ס"מ יותר גדולות מהפחזניות שזילפתם. מניחים עיגול קפוא על כל פחזנית.
  • לא פותחים את התנור ואופים כחצי שעה, תלוי בגודל הפחזנית.

 

קרם פטיסייר

  • מרתיחים מחית וחלב
  • טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר  ומוסיפים את הקורנפלור.
  • כשהחלב רותח יוצקים כשליש ממנו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר – פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורות.
  • מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהחלב לא יישרף.
  • מרגע הרתיחה מערבבים עוד כ2 דקות.
  • יוצקים לקערה ומכסים בניילון נצמד כאשר הניילון מונח צמוד לקרם
  • כשהקרם קר מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ופותחים את הקרם שלא יהיו גושים
  • מקציפים את השמנת ומקפלים לקרם.
  • עושים חור בתחתית הפחזנית ממלאים בקרם.

 

 

 

מוס שוקולד וניל

 

8 כוסות

 

חומרים:

 

מוס:

 

300 גרם  (כוס ורבע)  חלב /חלב סויה

150 גרם (2/3 כוס) שמנת מתוקה חלבית או פרווה

כפית משחת וניל או תמצית

5 חלמונים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

25 גרם (כף וחצי) קורנפלור

40 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה

40 גרם שוקולד מריר

6 גרם ג'לטין מומס ב36 גרם מים

300 גרם  (כוס ורבע)  שמנת מתוקה חלבית או פרווה

 

קרמבל שקדים

 

50 גרם קמח

50 גרם אבקת שקדים

50 גרם סוכר

50 גרם חמאה/מרגרינה

 

אופן ההכנה:

 

מוס

 

  • מערבבים חלמונים סוכר וקורנפלור לתערובת אחידה
  • מרתיחים  חלב החלק הקטן של השמנת (150 גרם) ווניל
  • יוצקים את החלב החם על תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב להסמכה מלאה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים ג'לטין. מערבבים לאיחוד
  • מחלקים את התערובת ל2 חלקים שווים ולכל חלק מוסיפים סוג אחד של שוקולד ומערבבים להמסה מלאה
  • מכסים בניילון נצמד על גבי הקרם ומצננים לטמפ' החדר.
  • מקציפים מחצית מכמות השמנת ומקפלים אל הקרם המריר
  • מניחים כוסות על גבי תבנית ביצים באלכסון ומזלפים מהמוס.
  • מקפיאים כחצי שעה – שעה להתייצבות
  • מקציפים את המחצית השנייה של השמנת ומקפלים אל המוס הלבן
  • מיישרים את הכוס ומזלפים מהמוס במחצית השנייה של הכוס.
  • מקפיאים כשעה להתייצבות

 

קרמבל שקדים

 

 

  • מעבדים את כל החומרים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה לקבלת תערובת פירורית
  • שוטחים על נייר אפיה
  • אופים כ15 דקות בחום של 170 מעלות עד להזהבה
  • מצננים ומפזרים מעל המוס
  • ניתן לקשט בפטל ובנשיקות מרנג

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.