ממתק תמרים ללא אפייה

ממתק תמרים ללא אפייה

ממתק תמרים עם ביסקוויטים (ללא אפייה) שמגלגלים בקוקוס ופורסים לריבועים מתוקים וממכרים. מעולה גם כמתנה לחג.

מצרכים (3 גלילות):
1 מיכל (450 גרם) ממרח תמרים
200 גרם חמאה (או מרגרינה לגרסת פרווה)
ביצה טרופה
2 כוסות פתי בר, שבורים לחתיכות קטנות
כוס (100 גרם) אגוזי לוז מסוכרים
כוס (100 גרם) קוקוס טחון

אופן הכנה:
• 
שמים את התמרים והחמאה (או המרגרינה) בסיר ומחממים עד המסה, תוך בחישה מתמדת.
• מצננים מעט, מוסיפים את הביצה  ומערבבים היטב.
• מוסיפים את הביסקוויטים, 3/4 מכמות הקוקוס ואגוזים. מערבבים היטב.
• מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותה. יש לשמור שהגובה יהיה לפחות 3 ס"מ.
• מקפיאים למשך שעה או עד שהתערובת מוצקה וקלה לפריסה.
• מוציאים מהמקפיא והופכים על קרש חיתוך. פורסים לאורך ומגלגלים כל רצועה בקוקוס שנשאר.
• פורסים כל רצועה לריבועים ברוחב של 1 ס"מ, ומגישים צונן.

המתכון באדיבות maimon's.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.