מנה לארוחת צהריים מושלמת: קוביות בשר ושעועית ירוקה / לאוכלי קטניות

קוביות בשר ושעועית ירוקה

קוביות בשר כתף רכות מבושלות עם שעועית ירוקה והכל שוחה ברוטב אדמדם עסיסי

תבשיל של קוביות בשר עם שעועית ירוקה מאוד אהוב על בני ביתי ועלי. תוכלו להשתמש בשעועית טריה בעונה או בקפואה המתקבלת מצוין. אל תוותרו על אבקת המרק המוסיפה סמיכות וטעם ובעיקר אם היא אורגנית  אזי אין כל חשש מחומרים בלתי רצויים ובמקביל תוכלו כמובן להשתמש בציר עוף.
המנה מתאימה מאוד לשבתות וחגים אך כמובן תוכלו להכינו לכל ארוחת צהריים.

צילום: חיה אילונה דר

צילום : חיה אילונה דר

קוביות בקר ושעועית ירוקה

4 מנות
החומרים:
קילו בשר כתף חתוך לקוביות
שקית שעועית ירוקה קטומה וחתוכה
5 כפות רסק עגבניות סמיך
בצל גדול חתוך לקוביות גדולות
5 שיני שום קלופים
שמן קנולה לטיגון
מלח, פלפל
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל
5 כפות מרק עוף אורגני/ ציר עוף
מים רותחים
אופן ההכנה:
  1. מטגנים בסיר רחב את הבצל  עד הזהבה, מוסיפים את השום מערבבים ומוסיפים את הבשר, מטגנים אותו מכל צד.
  2. מתבלים בתבלינים כולל מרק העוף, מוסיפים את רסק העגבניות ויוצקים מים בגובה התבשיל ומרתיחים.
  3. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך שעה ובוחשים מידי פעם.
  4. לאחר שעה מוסיפים את השעועית ועוד מים שיכסו את התבשיל.
  5. ממשיכים לבשל עד ריכוך הבשר, כשעה נוספת.
  6. במהלך הבישול טועמים ומתקנים טעמים.
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.