מרק אפונה סמיך עם טעם נפלא, הכי מתאים לימים הקרים בפרט לחורף שחזר

מרק אפונה

מרק אפונה סמיך עם טעם נפלא, הכי מתאים לימים הקרים

שמח לנו, עונת המרקים בעיצומה. בכל מקום רואים תמונות ומתכוני מרקים מכל הסוגים. אישית אצלי בחורף תמיד יש מרק, נגמר הקודם ומיד מכינה חדש, המבחר ענק, משביע ומחמם. היום שמתי לב שלא שיתפתי במרק אפונה והוא אחד מהקבועים שלי,  הוספתי לו מעט מרכיבים לשיבוח הטעם  כמרוה ועלה דפנה, הוספתי בהגשה זילופי שמנת חמוצה המוסיפים לא רק למראה אלא גם לטעם, בדרך כלל אני שמה 8 כוסות מים על כמות זו ויוצא מרק סמיך מאוד, הפעם החלטתי מעט לדלל והשתמשתי ב-10 כוסות מים, יצא סמיך אך מעט פחות, ממש לטעמי.

מרק אפונה שלבים 1

מרק אפונה שלבים 2

מרק אפונה

4 מנוות

החומרים:

כוס אפונה מושרית במים מספר שעות

3גזרים קלופים

בצל קצוץ/2 קוביות בצל קפוא

2 קוביות שום קפוא

2 גבעולי סלרי

1/4גבעול כרשה

גבעול מרווה

עלה דפנה

קישוא גדול

מלח,פלפל, פפריקה, כמון

10 כוסות מים

2 כפות  גדושות אבקת מרק ירקות שורש (אוסם)

מעט שמן זית לטיגון

 

ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים עד ריכוך(אני מבשלת חצי שעה בסיר לחץ).
  2. טוחנים במוט בלנדר, טועמים ומתקנים טעמים.
  3. בעת ההגשה מזלפים שמנת מתוקה ומקשטים בעירית ופטרוזיליה.
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.