מרק כתום בניחוח אסייתי

אולגה טוכשר מכינה מרק בטטות כתום שמשלב בין מזרח למערב. בין ג'ינג'ר לכורכום, בין חלב קוקוס לפפריקה.

מצרכים:
2 בטטות גדולות
3 גזרים בינוניים
תפוח אדמה גדול
בצל בינוני
2 שיני שום
2 כפות שמן לטיגון
1/2 כפית סוכר חום
1/2 כפית ג'ינג'ר, מגורר או כפית שטוחה אבקת ג'ינג'ר
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
כליטר מים או ציר עוף / ירקות (עד לכיסוי הירקות)
2 כפות סויה
כוס חלב קוקוס
מלח בהתאם לצורך ולפי הטעם

אופן הכנה:
• מקלפים את כל הירקות. חותכים בצל לקוביות בינוניות, קוצצים שום ואת שאר הירקות חותכים לחתיכות גסות.
• בסיר גדול מטגנים בצל ושום עד שקיפות, מתבלים בסוכר, ג'ינג'ר, פפריקה וכורכום ומערבבים.
• מוסיפים לסיר את שאר הירקות ומערבבים.
• יוצקים נוזלים: מים או ציר, שיכסו את הירקות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים.
• מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון (אם צריך בשתי נגלות) וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. את הנוזלים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת מרקם רצוי.
• מוסיפים חלב קוקוס וסויה, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
• מגישים עם קצח או גרעיני דלעת.

הערות:
• אפשר להחליף גזר או בטטה ב-500 גרם דלעת. בנוסף, אפשר פשוט להוסיף דלעת לקבלת צבע כתום בחזקת שלוש.
• מומלץ להשתמש בג'ינג'ר טרי מגורר ולא באבקה. הטעם יהיה יותר עשיר.
• אם אין לכם מעבד מזון, ניתן להשלים שלב מספר 5 באמצעות בלנדר מוט או אפילו ממעך ידני.
• ממליחים את המרק, אם בכלל, רק לקראת הסוף כי הסויה מאוד מלוחה.
• בעיקרון אפשר להחליף חלב קוקוס בשמנת לבישול, אבל הטעם יהיה פחות "אסיאתי".

אולגה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.