מרק קרם ארטישוק ירושלמי עם מרקם קטיפתי, טעם מעודן ומראה מרשים

מרק קרם ארטישוק ירושלמי

מרקם קטיפתי, טעם מעודן ומראה מרשים – השף ישי אטיאס מלמד אתכם איך להכין מרק ארטישוק ירושלמי עם פטריות

מצרכים ל-6 מנות:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
2 ראשי סלרי, חתוך לחתיכות גדולות
1 ראש שומר, חתוך לחתיכות גדולות
2 שיני שום
1 בצל גדול חתוך לפרוסות
4 כפות שמן זית
2 ליטר ציר עוף / ירקות / מים
2 ענפי טימין טרי
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק, להגשה
מלח ופלפל

אופן הכנה:
• קולפים את הארטישוק וחותכים למקטעים שווים. משרים במים עם מעט מיץ לימון עד לבישול.
• מזלפים שמן זית בסיר רחב על אש בינונית ומאדים את ירקות השורש (סלרי ושומר) כ-5 דקות. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומאדים כדקה נוספת.
• מוסיפים את הנוזל, ענפי הטימין, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
• מבשלים כ-35 דקות (עד לריכוך הירקות), מוציאים את ענפי הטימין וטוחנים את הירקות בעזרת מוט ריסוק. מתקנים תיבול אם יש צורך.
• רגע לפני שמגישים: מוסיפים את פרוסות הפטריות, מבשלים כ-4 דקות ומגישים עם מעט שמן זית ולחם קלוי בצד.

המתכון באדיבות ישי אטיאס, שף מסעדת "וינו סוקה" (כשרה).
צילום: איל קרן

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.