משקה שיבולת שועל-שקדים להכנה קלה בבית

אם קפה זה הנוזל היחיד שאתם מכניסים לפה שלכם במהלך היום, כדאי מאוד שתתחילו לגוון, ולא רק עם מים. הנה טרנד משקה מפנק, עשיר בסיבים ובטעם. משקה בריאותי מלא ביתרונות תזונתיים (אחוז שומן נמוך, כמות סוכר נמוכה, עשירים בסיבים תזונתיים ועוד…) בטעם נהדר ומרקם עשיר וקרמי. מי אמר בריאות ולא קיבל?

טרנד הבריאות בישראל כבר מזמן לא טרנד אלא מגמה שגודלת ותופסת תאוצה, בשנים האחרונות חלה עלייה דרסטית במשקאות מהצומח, כיום אחד מכל שלושה ממשקי הבית בישראל צורך משקאות מהצומח (תחליפי חלב).

אחד היתרונות הבולטים של משקה השקדים הוא בטעם השקד העשיר והמתקתק בעדינות נפלאה, ובדרך כך הופכת אותו לידידותי מאוד לא רק למי שלא צורך חלב ממניעים בריאותיים, אלא גם למי שמעוניין להפחית את צריכת הלקטוז והוא אלרגי לחלב.

הייתרונות הביראותיים במשקה שיבולת שועל ושקדים – טעם שקד מעודן, טבעי ובעל מרקם קרמי ועשיר, ללא כולסטרול, דל בשומן (1% שומן), קל לעיכול, דל בקלוריות (24 קל' ל-100 מ"ל), מקור לסידן וויטמינים ועשיר במיוחד בסיבים תזונתיים (מתאים גם לבישול ואפיה).

 

שייק קראמבל תפוחים – משקה מפנק, עשיר בסיבים ובטעם

 

מצרכים:

2 תפוחים קלופים, ללא החרצנים, חתוכים לרבעים

1מקל קינמון

1כפית דבש או סילאן

250 מ"ל מים (לבישול)

1 בננה קפואה, חתוכה לחתיכות גדולות

50 גרם שבולת שועל אינסטנט (לדייסה)

300 מ"ל משקה שקדים-שבולת שועל של אלפרו

חצי כפית ג'ינג'ר טחון

חצי כפית תמצית וניל

 

ההכנה:

  1. בסיר קטן מניחים את התפוחים, מקל קינמון ודבש / סילאן, מוסיפים את המים מרתיחים. מבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות, או עד שהתפוחים רכים. מורידים מהאש, מוציאים את מקל הקינמון ומניחים להתקרר.
  2. מעבירים את התפוחים (עם המים) למעבד מזון, מוסיפים את שאר המרכיבים: בננה קפואה, שבולת שועל, משקה שקדים-שבולת שועל, ג'ינג'ר ותמצית וניל) ומעבדים לשייק חלק.
  3. מעבירים לכוסות ושותים!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.