מתאימה לכל סגנון: עוגת "גבינת גן עדן"

עוגת גבינה אפויה שאינה מצריכה תהליך הכנה מורכב, בעלת מרקם נימוח ועדין מאוד לאחר הוצאתה מן התנור. בשהות במקרר היא מתייצבת ומשתבחת בטעמיה

אנטי-פסטי

ירקות אנטי פסטי הם חוויה בפני עצמה בארוחות שונות ומגוונות.

הם מתאימים כמעט לכל סגנון – בשרי, חלבי, ארוחת דגים וכמובן ארוחות צמחוניות.

העבודה הנכונה עם הירקות היא צלייה נכונה בחום גבוה יחסית בתנור שחומם מראש לטמפרטורות שנעות בין 200 מעלות ל-250 מעלות (תלוי בסוג הירק) או לחילופין על גריל פחמים/גז, טאבון וגם מחבת יציקה או מחבת טפלון.

הדבר החשוב הנוסף הוא שילוב טעמים נכונים בין סוגי הירקות. לדוגמה:

פלפלים מתאימים מאוד לעלי בזיליקום ולבצל טרי.

חצילים או  כרובית יתמזגו היטב עם טחינה או רוטב סלסה מעגבניות טריות.

פטריות בתחמיץ טוב ישודרגו על ידי הוספת כמה עלי טרגון.

קישואים ישודרגו על ידי שמיר ועירית.

עגבניות – על ידי אורגנו טרי ושום כתוש.

כרוב לבן – על ידי רוטב צ'ילי מתוק.

בנוסף, תחמיץ טוב שהוא שילוב של חומץ בן יין לבן או אדום, חומץ תפוחים, חומץ שרי, חומץ בלסאמי עם מעט דבש או סילאן ושמן זית ישדרגו אף הם את הירקות כשהחיבור ביניהם ייעשה מיד בתום הצלייה.

 e998f45b-064f-4a47-a075-31b004441b38

 

 

עוגת "גבינת גן עדן" – "עוגת גבינה אפויה צחורה כשלג" ופרות אדומים

מתאימה לתבנית בקוטר 20-19 ס"מ

עוגת גבינה אפויה שאינה מצריכה תהליך הכנה מורכב, בעלת מרקם נימוח ועדין מאוד שאותה אני אוהב יום-יומיים לאחר הוצאתה מן התנור. בשהות במקרר היא מתייצבת ומשתבחת בטעמיה. ניתן לשלב פרי הדר כלימון, תפוז, ליים וכו'.

הטכניקה של אפיית העוגה מעניינת ושונה מאוד משאר עוגות הגבינה.

רשימת חומרים לקלתית:

100 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים

70 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1.      מחממים תנור ל-c150.

2.      מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת בקוטר 20-19 ס"מ ומהדקים.

שומרים במקרר.

למלית הגבינה:

750 גרם (3מיכלים)גבינה 5% רכה

70 גרם (3\1 כוס) סוכר

300 גרם שמנת חמוצה 15% (גביע וחצי)

80 גרם אינסטנט פודינג לבן (שקית)

1 ביצה XL

מעט גרידה מתפוז/לימון

 

 

 

לדקורציה:

סלסלת פטל אדום טרי (120 גרם).

סלסלת אוכמניות טריות (120 גרם).

מעט אבקת סוכר.

 

3.      מכינים את המלית: מערבלים את כל המצרכים: גבינה, סוכר, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, ביצה וגרידה בקערת ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.

4.      מוזגים לתבנית ואופים כ-10 דקות. אחרי כן מורידים את הטמפרטורה ל- 120c ואופים עוד כ-45 דקות עד שהתערובת מתייצבת.

5.      שומרים במקרר עד שבוע ימים.

6.      ניתן לשלב פרות טריים מעל העוגה. רצוי פרות אדומים חמצמצים מעט, ומפדרים אבקת סוכר.

גיוון: ניתן לשלב ציפוי יוגורט ואבקת סוכר.

 

 

 

 

גיוונים:

  1. תחתית שוקולד: מכינים בסיס מביסקוויטים בטעם שוקולד באותה הכמות.
  2. ניתן להניח פרות כמשמש או אפרסק חצויים בתחתית, למזוג את המלית ולאפות יחדיו.

טיפ:

מומלץ לצנן את העוגה לאחר האפייה ולעטוף בניילון נצמד (כשהעוגה בתבנית שלה), להכניס למקרר ל-24 שעות, ורק לפני הגשתה לפזר את הפרות הטריים ומעט אבקת סוכר. הטעם שיתקבל והמרקם הנפלא יגרמו לנו גאווה גדולה.

בופה 1

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.