מתכון: אוזני המן במילוי שקדים ושוקולד

כדי להיכנס לאוירת חודש המקסים והשמח הזה, יחד עם כל ההכנות למשלוחי מנות מתוקים ומעניינים, הנה מתכון לאוזני המן עם מילוי שוקולד

כמות: 30 אוזני המן קטנות | רמת קושי: בינוני | זמן הכנה כולל: שעתיים

לבצק פריך:
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון
1-2 כפות מים קרים

למלית שקדים ושוקולד בלונדי:
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם שוקולד בלונדי שקדים, שבור לקוביות
קורט מלח
½ כפית תמצית וניל
1 חלבון
1 כף חלב
1 כפית קמח

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • מלית שקדים ושוקולד בלונדי: במעבד מזון עם להב פלדה (אין צורך לשטוף לאחר הכנת הבצק) שמים שקדים, חמאה, סוכר, שוקולד, מלח ווניל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים חלבון, חלב וקמח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת במרקם ממרח חלק.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
  • מניחים בערך ½-1 כפית ממלית השקדים וסוגרים לצורת אוזן המן.
  • מניחים את אוזני ההמן במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים את האוזני המן במשך 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

טיפים:

  • במקום שוקולד בלונדי שקדים אפשר להשתמש בשוקולד בלונדי קרמל מלוח או בלונדי קוקוס באותה כמות לגיוון הטעמים.
  • שומרים את האוזני המן בכלי סגור עד שבוע.
  • במקום שקדים אפשר להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים שאוהבים באותה כמות.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.