מתכון בציפוי צבעוני מעשיר בטעם: פוקצ'ות אנטיפסטי גבינה וזיתים

פוקצ'ה בציפוי אנטיפסטי, גבינה וזיתים. ציפוי צבעוני המעשיר את הטעם והמראה

חובבת פחמימות ובצקים, לא יכולה לעמוד בפניהם. טוב משתדלת לא להגזים אך ממש קשה לי לעמוד בפניהן. לרוב אני מכינה לחמים בשילוב עם קמח מלא, אך בפוקצ'ה לא מחליפה, עושה כמו שצריך, מקמח לבן מועשר, קמח לחם או קמח פיצה ופוקצ'ה.

מהכמות ניתן להכין 2 פוקצ'ות ממש ענקיות או 4 גדולות ולכן לא הנחתי אותן על אבן השמוט כפי שאני נוהגת לעשות בעת הכנת פיצה, פוקצ'ות ולחמים, משום שלא היה מספיק מקום.

אז תכינו  יין וגבינות וקדימה לחגיגת פוקצ'ות.

פוקצ'ות אנטיפסטי וגבינה

2 פוקצ'ות ענקיות/ 4 גדולות

החומרים:

קילו קמח לחם מנופה

30 גר' שמרים יבשים/2 כפות

40 גרם/ 2 כפות סוכר קנים אורגני

20 גרם/ כף מלח

100 מ"ל/ 1/4 כוס שמן זית

500  מ"ל/ 2  ו-1/2  כוסות מים פושרים

החומרים לציפוי:

2 קישואים פרוסים

בצל סגול פרוס

פלפל חתוך לרצועות

בטטה פרוסה

שמן זית

150 גר' גבינת פטה/ בולגרית מפוררת

10 זיתי קלמטה פרוסים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את החומרים לקערת מיקסר עם וו לישה פרט למלח ולמים.
  2. לשים ומוסיפים את המים בהדרגה ובשלב זה את המלח ומערבלים במהירות איטית 10 דקות.
  3. מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים התפחה כפולה.
  4. לאחר התפיחה הראשונה מחלקים  את הבצק ל-2 או 4 כדורים שווים ושוב מתפיחים כפול.
  5. משמנים את  הידיים, לוקחים כל כדור ומותחים אותו בידיים.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  7. נועצים אצבעות בבצקים שתפחו, מסדרים את המילוי מעל, מזלפים שמן, רוזמרין, מלח גס ואופים 20 דקות עד הזהבה גם מלמטה.
  8. מוציאים מהתנור לכלי הגשה ומזלפים מעל עוד מעט שמן זית ומפזרים מלח גס.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

  1. הכנתי את זה ויצא מדהים! ממש מתכון קל ובצק נוח!! ממליצה בחום

    rac |
    הגב