מתכון בשרי לט"ו בשבט: פילה בקר במעטפת עלי מנגולד ובצק עלים ברוטב שוקולד ותפוז וצ'ילי

מתכון בשרי לט"ו בשבט: פילה בקר במעטפת עלי מנגולד ובצק עלים ברוטב שוקולד ותפוז וצ'ילי

חומרים לחמישה סועדים

1 י"ח פילה בקר (כ-1 ק"ג)

5 י"ח עלי מנגולד

 

חומרי מרינדת הפילה

¼ כוס שמן

כף בזילקום קצוץ

¼ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית מלח

בצק עלים

חלמון ביצה עם ½ כפית מים (מערבבים יחד)

 

חומרים לרוטב שוקולד

1/2 1 כוסות קצפת צמחית

כוס וחצי מים

200 גרם שוקולד

2 חלמונים

2 כפות ברנדי

1/3 כוס סוכר

קורט צ'ילי טחון

קוביות משני תפוזים

 

אופן הכנה

אופן הכנת הפילה

  1. חותכים את קצוות פילה הבקר, עוטפים את פילה הבקר במרינדה.
  2. חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך דקה ומכניסים ישר למים קרים (להפסקת הבישול).
  3. מוציאים את עלי המנגולד מהמים, מיבשים אותם ועוטפים את פילה הבקר.
  4. פותחים את בצק העלים ועטפים את הפילה עם המנגולד בבצק.
  5. מורחים על בצק העלים את חלמון הביצה ומכניסים לתנור חם בחום של 190 מעלות

כ – 20 דקות.

  1. לאחר שהפילה מוכן פורסים אותו לפרוסות

 

אופן הכנת הרוטב

מרתיחים את הקצפת, המים, הברנדי והסוכר והצ'ילי. מבצעים השוואת טמפרטורה (לוקחים מעט מהנוזל החם ומערבבים עם החלמונים).

מחזירים את החלמונים לסיר ממשיכים מעט בישול תוך כדי ערבוב.

מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד והתפוזים מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.