מתכון הבבקה: עוגת שמרים עשירה אחת מהעוגות הפופולריות

בבקה

הבבקה עוגת השמרים העשירה היא אחת מהעוגות הפופולריות במטבחי.

העיסוק בשמרים קסם לי מאז ומתמיד, אני מכינה עוגות שמרים באורח קבע, לחמים ולחמניות מסוגים שונים , מתכונים שלמדתי בקורס הקונדיטוריה, מתכונים שפיתחתי בהשראת אלה שאני מכינה שנים רבות, מתכונים של אמא ומתכונים של חברות מיוחדות.

והנה בינואר 2012  השתתפתי בסדנא  אצל "מאיר השמן" הוא מאיר שואף המארח שפים המנהלים סדנא בהתנדבות כחלק ממפעל הזנה עבור ילדים נזקקים, ובסדנא התארחו אבנר לסקין ואדי מזרחי בנושא אוכל שוק והחגיגה היתה באמת גדולה וטעימה. השף קונדיטור אבנר לסקין  הגדיל לעשות והכין בבקות ענקיות וריחניות, ומאז אני פשוט מכורה  להן  ומכינה אותן באורח קבוע ותמיד הן תופחות וענקיות. מקילו קמח אני מקבלת 4 בבקות .

השינויים הקלים שאני עושה הינם שהמלית בה אני משתמשת היא שוקולד השחר או נוטלה וכן אני אוהבת למרוח את העוגות בצאתן מהתנור בסירופ סוכר.

למי ששואל הרי הבבקה הינה עוגת שמרים עשירה שהובאה לניו יורק על ידי יהדות פולין הגיע הזמן לשתף במתכון את אלה שטרם מכירים אותה.

צילום: חיה אילונה דר

צילום:חיה אילונה דר

צילום:חיה אילונה דר

צילום: חיה אילונה דר

בבקה

4 עוגות/ 4תבניות אינגליש קייק
החומרים:
קילו קמח
50 גרם שמרים טריים
400 גרם חלב
3 ביצים
150 גרם סוכר
15 גרם מלח
400 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
החומרים לסירופ:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
הכנת הסירופ:
מכניסים את החומרים לקלחת ומרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מספר דקות עד שהסירופ מתחיל להתעבות מעט, כ-3-4 דקות.
אופן ההכנה:
  1. מכניסים את כל החומרים פרט לחמאה לקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במשך 4 דקות .
  2. מורידים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את החמאה.
  3. מגבירים את המהירות לגבוהה ולשים 10 דקות עד שהבצק הופך לכדור.
  4. מעבירים למקרר לשעתיים.
  5. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  6. שוקלים את הבצק ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים, כל חלק שוקלים ומחלקים ל-2 חלקים בעלי משקל שווה.
  7. מרדדים כל חלק לעלה באורך התבנית, מורחים על כל עלה שוקולד, מגלגלים לגליל וכורכים כל שני חלקים לבורג  ומניחים בתבנית משומנת.
  8. מורחים בביצה הטרופה ומתפיחים שוב תפיחה כפולה, שוב מורחים בביצה ואופים 30 דקות.
  9. מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת את פני העוגות בסירופ.
חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.
יופי במטבח

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.