מתכון וידאו – קרפלך עם בצל מטוגן, ברוטב חזרת לבנה

שף אורח:מוטי שוורץ

מצרכים:
ל- 6 מנות

לבצק:
2 ביצים
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כף שמן
1/3 כוס מים
3 כוסות קמח
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך

למלית:
3 כפות שמן לטיגון
3 כפות שומן אווז מומס / שמן
4-5 בצלים בינוניים מטוגנים
2 חזות עוף חתוכים לקוביות
1/2 ק"ג כבד עוף נקיים וחצויים
מלח לפי הטעם
פלפל גרוס לפי הטעם
2 כפות צנוברים מטוגנים

לקרפלך :
1 ליטר מים חמים
קורט מלח
2 כפות שמן

להגשה:
עלי רשאד
רוטב חזרת

אופן הכנה:
הבצק:
שמים במעבד מזון 2 כוסות קמח ואת שאר מרכיבי הבצק ומעבדים עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה עם שארית הקמח ולשים במשך 2-3 דקות עד לקבלת בצק גמיש. מכסים את קערת הבצק עם מגבת ונותנים לבצק לנוח 15 דקות.

לצפיה בוידאו:

המלית :
מחממים שמן ושומן אווז במחבת עמוקה ומטגנים את הבצלים. מוסיפים את קוביות העוף והכבדים ומטגנים היטב. ממליחים מפלפלים ומצננים.

טוחנים במטחנת בשר את התערובת. מוסיפים צנוברים, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ל-1/2 שעה.

הקרפלך:
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ, ומחלקים ל-6 עיגולים (בעזרת כוס). מניחים כף מהמלית במרכז כל עיגול, סוגרים לצורת סהרון ומהדקים את השוליים.

מרתיחים בסיר מים, שמן ומלח. מניחים את הקרפלך בסיר ומבשלים 2-3 דקות, עד שהם צפים. מוציאים את הקרפלך בעזרת בכף מחוררת.

מניחים עלי רשאד על צלחת הגשה. מניחים את הקרפלך מעל העלים ויוצקים רוטב חזרת.

באדיבות טעמים http://www.teamim.co.il/Default.aspx?tabid=2649

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

  1. כבד עוף ניתן לבישול אך ורק אחרי צלייה!!!!!!!!!!!!!!

    משתמש אנונימי (לא מזוהה) |
    הגב