מתכון חורפי מחמם וטעים: מרק ערמונים, פטריות וארטישוק ירושלמי

מתכון למרק ערמונים, פטריות וארטישוק ירושלמי מוקרם. מרק חורפי מחמם וטעים במיוחד

בחורף אני מכינה כל הזמן מרקים: אפונה, עדשים,  גולש, ירקות, עוף, ארטישוק ירושלמי ועוד שפע שלא נגמר.
הפעם (נובמבר 2010) הכינותי מרק ערמונים  ונזכרת בביקורי בפירנצה בשנת 1992.  היה זה חודש אוקטובר, הגעתי לאיטליה לחודש לימודים במסגרת שנת שבתון, היה קר מאוד לישראלית מצויה כמוני ובכל פינה היו עגלות עם ערמונים למכירה, זכור לי שמכרו אותם בקונוס נייר כמו שכאן מכרו בזמנו גרעינים.
ובכל פעם שאני מכינה את מרק הערמונים אני נזכרת באוקטובר 92 בפירנצה.

 

 

מרק ערמונים, פטריות וארטישוק ירושלמי

4 מנות

 

המרכיבים:

ערמונים מ-2 שקיות ואקום/ טריים ומבושלים עד ריכוך

בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

סלסילת פטריות שמפיניון

תפוח אדמה קלוף וחתוך

3 ארטישוקים ירושלמיים קלופים בעונה

1/3 כוס יין לבן

125 גר' שמנת מתוקה/ חצי מיכל או לחילופין לפרווה קרם קוקוס

8 כוסות ציר מרק עוף

כפית אגוז מוסקט

מלח, פלפל

עירית קצוצה

קרוטונים מתובלים בשום

 

 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל והשום במעט שמן.

מוסיפים את הפיטריות  והערמונים ובוחשים.

מכניסים פנימה את יתר הירקות והיין ומבשלים 10 ד'.

מוסיפים את ציר המרק והתבלינים ומבשלים כחצי שעה.

טוחנים את המרק, מחזירים לסיר ומוסיפים את השמנת המתוקה/ קרם הקוקוס ומבשלים כ-10 ד'.

מוזגים לצלחות ומפזרים מעל מעט עירית קצוצה וקרוטונים.

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.