מתכון חורפי: קדירה חורפית ומנחמת בטעמים מתקתקים ופיקנטיים

אין כמו קדירה חמה לימים קרים של חורף. סוף סוף הגשם הגיע, והנה מתכון מתאים בדיוק ליום כזה

קדירה חורפית ומנחמת בטעמים  מתקתקים ופיקנטיים בניחוח ירקות שורש

רשימת המצרכים (6 מנות(

 1 1/2  קילו בשר בקר לצלי חתוך לקוביות 2*2 ס"מ

1/2   כוסות יין אדום

 2 עלי דפנה

 1 בצל חתוך לקוביות

1/4  כוס שמן

 כפות חומץ בן יין אדום

 1 קופסת רסק עגבניות קטנה

1/2  כוס צימוקים

1/2  כוס משמשים יבשים

1/2  כוס חמוציות

פלפל שחור

 1 ליטר מים רותחים

 4 כפות אבקת מרק ירקות שורש אוסם

אופן ההכנה:

מכינים את ציר ירקות השורש. מבשלים 4 כפות מרק תיבול ירקות שורש בליטר מים רותחים כ – 5 דקות. הפעל טיימר (5 דקות)

  1. מערבבים בקערה את הבשר עם היין, עלי הדפנה והבצל, מכסים ומצננים במקרר לשעתיים לפחות.
  2. מסננים את הבצל והבשר מהנוזלים ושומרים את המרינדה בצד.
  3. מחממים בסיר 2 כפות שמן, מוסיפים חצי מכמות הבשר והבצל וצולים על להבה גבוהה כ – 5 דקות, עד שהם מזהיבים לגמרי. מוציאים מהסיר, מוסיפים עוד שמן וחוזרים על התהליך עם יתרת הבשר והבצל. מחזירים לסיר את הכל.
  4. מוסיפים לסיר הבשר את החומץ ואת המרינדה ששמרנו. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את ציר ירקות השורש והפירות היבשים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה לבינונית, מכסים את הסיר כמעט לגמרי וממשיכים לבשל כ – ½ 2 –2 שעות, או עד שהבשר רך לגמרי. מתבלים בפלפל לפי הטעם. הפעל טיימר (120 דקות)

6. מגישים חם, מומלץ עם אורז.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.