מתכון: חיתוכיות אגוזים חלומיות ותערובת אגוזים וקרמל מייפל סילאן

חיתוכיות אגוזים חלומיות המורכבות משכבת בצק פריך ומעל תערובת של אגוזים וקרמל מייפל סילאן

אצלי אוהבים מאוד טארט אגוזים כפי שתראו בקישור, נו איך אפשר לא לאהוב את הטעם הנפלא הזה? שכבת בצק פריך ומתפורר בפה ומעל אגוזים טבולים בקרמל, סילאן ומייפל.
הפעם בחרתי להכין משהו דומה מאוד בשינוי צורה, כחיתוכיות ואכן הכנתי והתוצאה היתה פשוט חלומית, כל הטועם פשוט נאנק מהנאה. כן זו היתה התגובה.
אני משתפת אתכם במתכון להנאה החלומית הזו וברור שכאשר תכינו תבינו על מה אני מדברת.

 וזהו תהליך ההכנה

חיתוכיות אגוזים

18 ריבועים או 36 אצבעות

החומרים לבסיס:

1 ו-1/4 כוסות קמח (175 גרם)
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
גרד מלימון קטן
2 כפות סוכר (25 גרם)
קורט מלח
חלמון
1/4 כפית תמצית וניל משובחת

המלית:
1/2 כוס סוכר חום
100 גרם חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה
2 כוסות אגוזי מלך ופקאן
כפית קינמון
גרד מלימון קטן
14 כוס סירופ מייפל
1/4 כוס סילאן

אופן הכנת הבצק:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכניסים את הקמח, סוכר, מלח וגרד הלימון למעבד מזון, מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים עד ליצירת פירורים.
  3. מוסיפים את החלמון ומעבדים עד שהבצק מתאחד.
  4. מרפדים את התבנית בבצק ומהדקים.
  5. אופים עד הזהבה כ-15 דקות.

אופן הכנת המלית:

  1. מבשלים את הסוכר עם החמאה עד המסה.
  2. מסירים מהאש, מוסיפים את השמנת ומערבבים. אם התערובת הופכת מעט לדביקה מחזירים לאש נמוכה עד המסה ומסירים.
  3. מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ויוצקים על הבצק האפוי.
  4. ממשיכים באפייה עד שהמלית מבעבעת.
  5. מוציאים, מצננים וחותכים לריבועים או אצבעות.
  6. מעבירים לקופסא אטומה (אישית אני אוהבת לאחסן במקרר).

 השכבות הן רק למען הצילום

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

ודות

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.