מתכון: חלה רכה מעוצבת כפרח ומרוחה בסילאן שתענג לכם השבת

חלה רכה המעוצבת בצורת פרח ומרוחה בזיגוג סילאן המעניק טעם וברק מרשימים

בעקבות פרסום  בפייסבוק של תמונות החלות שהכינותי לשבת,  התקבלו בקשות חברים שאפרסם מתכון וכהרגלי אני משתפת.

חלות יפיפיות שיעטרו את שולחן השבת או החג, החלות מתוקות בעיקר משום שיש למרוח מעל לאחר האפייה מעט סילאן, הדבר מעניק גם ברק נהדר.

החלות יוצאות רכות מאוד ואם יש במה לטבול יהיה נהדר והן יפות שממש בא לבכות.

נתתי שתי אופציות, חלבית ופרווה לבחירתכם.

צילום: חיה דר

חלת פרח 

2 חלות

החומרים:
קילו קמח לבן מנופה / קמח חלה שטיבל 18
50 גר' שמרים טריים שמרית/ 2 כפות שמרים יבשים
כפית מלח
1/2 כוס שמן/ 100 גר' חמאה רכה
2 כפות סוכר דמררה
2 כפות דבש
2 ביצים גדולות
1/2 1 כוסות מים/חלב

להברשה:
ביצה טרופה מדוללת בכף מים
שומשום

לציפוי:
2 כפות סילאן מדולל בכף מים

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את החומרים היבשים לקערת מיקסר ומערבבים בוו לישה באיטיות.
  2. מוסיפים את יתר החומרים פרט למים ומערבלים.
  3. מוסיפים בהדרגה את המים עד להיווצרות בצק נוח ,כ-10 דקות.
  4. מעבירים לקערה גדולה ומכסים בניילון נצמד ומתפיחים תפיחה כפולה.
  5. מוציאים ומחלקים את הבצק לשניים, מאחד מכינים חלה קלועה ומהשני תולשים 9 כדורים בעלי גודל זהה ומכדררים לכדורים.
  6. מסדרים בתבנית אפייה זר של 8 כדורים ובמרכז מכניסים כדור נוסף ומניחים ליד במירווח את החלה.
  7. מניחים בקלילות ניילון נצמד מעל ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  8. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  9. מושחים את החלות בביצה הטרופה, זורים שומשום  ומכניסים לאפייה .
  10. אופים 10 דקות, מנמיכים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עד הזהבה, כרבע שעה.
  11. מוציאים ומושחים בציפוי הסילאן.

חלת פרח

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.