מתכון: חלת פרווה נוחה לפריסה וטעימה מאוד

חלת פרווה אותה אני מכינה בתבנית אינגליש קייק והתוצאה אהובה עלי מאוד, נוחה לפריסה וטעימה מאוד

הכנות לשבת, מאכלים מתבשלים על הכיריים ובתנור עוגות, הסלטים נקצצים אך יותר מכל מסמלות את השבת החלות הנפלאות.

אם תתנו לילדים לצייר ציור לשבת יציירו ללא ספק זוג פמוטות עם נרות דולקים וחלות. לרוב אני מכינה חלות קלועות והפעם בחרתי להכין חלת כיכר משום שיש לה קסם מעניין במראה, היא מזכירה לי את החלות בילדותי ובכלל רציתי לגוון.

מכמות זו אנו מקבלים חלה מרובעת גדולה או 2 קטנות, אם ברצונינו להכין 2 חלות גדולות או 1 גדולה ו-10 לחמניות נכפיל את כל הכמויות. איפשרתי חלת פרווה על ידי המרת החמאה בשמן והטעם אינו נפגם וגם הוא מצוין.

אחד הפלוסים בהכנת חלות הינו התפיחה המהירה הנוצרת בבצק זה בעקבות השימוש בקמח הלבן.

אז שתהיה לכם שבת שלום!

צילום: חיה דר

חלת פרווה

חלה גדולה/ 2 חלות קטנות • תבנית לחם מרובעת גדולה / 2 תבניות אינגליש קייק

החומרים:
500 גר' קמח לחם /קמח חלות
1 כף שמרים יבשים/ 25 גר'(חצי שקית) שמרים טריים+משפר אפייה
2 כפות סוכר קנים/ סוכר דמררה/ סוכר לבן
1/4 כוס שמן קנולה
ביצה
קורט מלח
כוס מים

לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום/ קצח/ פרג/ שבבי שקדים/ מלח גס

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערת מערבל את הקמח, סוכר, שמרים, שמן והביצה.

2. מערבלים ומתחילים להוסיף בהדרגה את הנוזלים וכן את המלח עד שנוצר בצק נעים למגע.

3. מהדקים בניילון נצמד ומתפיחים תפיחה כפולה כשעה.

4. לאחר שעה מוציאים את האוויר, מעבדים את הבצק בידיים, יוצרים גליל גדול ומניחים בתבנית משומנת.

5.מחממים את התנור ל-190 מעלות .

6. מכסים בניילון נצמד הפעם בצורה רופפת ומתפיחים עוד חצי שעה.

7. מורחים בביצה וזורים תוספות לפי הטעם.

8. מכניסים לתנור ל-30-40 דקות לערך עד שהחלה מזהיבה מעל וגם בדפנות.

חלה

הערה:
אם החלק העליון משחים מידי ניתן להניח ( בעת האפייה ) מעל בצורה רופפת נייר כסף.

האם גם אתם אוהבים לגוון בצורות ההכנה של החלות? שתפו, הגיבו.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.