מתכון טעים מהמטבח הערבי: מאפה פיצה בשרית 'ספיחה'

ספיחה, לחמג'ון, לחמא בעג'ין, כל אלה שמות של מאפים בצורת פיתות רכות ומעליהם בשר טחון, ירק וצנוברים

כגלילית בת עכו לשעבר וכמי שגדלה לצד הערבים התוודעתי מגיל צעיר לאוכל הטעים של המטבח הערבי ואחד המאכלים שתמיד אהבתי הינו הספיחה, הנחשבת לפיצה של הערבים. זהו בצק שמרים ומעליו מילוי המורכב מבשר טחון, כבש או בשר בקר ומעט שומן כבש. לאלה שאינם אוהבים את טעם בשר הכבש ניתן להשתמש רק בבשר בקר .

טעים להגיש לצד המאפה טחינה, יש המוסיפים טחינה לתוך המילוי, אישית אני מעדיפה ליד.

הספיחה מוכרת גם כלחמה בעגי'ן (בשר בבצק) במטבח הסורי ואז מוסיפים למילוי "דיבס רימן" דבש רימונים, או רכז/סירופ רימונים ולחמא בעג'ון במטבח התורכי.

ניתן להקפיא את הספיחה לאחר הכנתה, להפשיר ולחמם בטוסטר אובן.

הערה: הכנת המילוי הינה מהירה, כ-3 דקות, לא להכין את הבשר יתר על המידה, שלא יתייבש באפייה.

 

ספיחה

20 מאפים קטנים

 

המרכיבים לבצק:

3 ו-1/2  כוסות קמח

1 כף  סוכר

כפית שמרים יבשים/ 15 גר' שמרים טריים

1/4 כוס שמן זית

1 ו-1/2  כוסות מים

1 כפית מלח

 

המרכיבים למילוי:

250 גר' בשר כבש/עגל טחון

2 בצלים פרוסים

3 שיני שום

1/2 כפית בהרט

מלח, פלפל, פפריקה

200 גר' עגבניות מרוסקות (אני אוהבת להשתמש ב-Mutti)

כוס פטרוזיליה ונענע קצוצות

100 גר' צנוברים קלויים

שמן זית לטיגון

 

הכנת הבצק:

1.מחממים תנור ל-190 מעלות

2. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את החומרים פרט למים ולמלח ומערבבים דקה.

3. יוצקים את  המים בהדרגה, עד היווצרות בצק רך ונעים לעיבוד, יתכן ולא משתמשים בכל המים, לאחר 4 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש סך הכל 10 דקות..

4. משמנים קערה ומאבקים במעט קמח. מכניסים את הבצק פנימה, מכסים בניילון נצמד עד להתפחה כפולה.

5. חובטים בבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל-20 כדורים שקולים, מתפיחים שוב כ-1/2 שעה.

6. מניחים כל כדור על התבנית ומשטיחים בידיים לעיגול, דוחסים עם האצבעות במרכז.

7. מניחים על כל עיגול בשר ומשאיריים שוליים, מהדקים את המילוי על הבצק, בשלב זה אני אוהבת למרוח מעט ביצה טרופה בשולי המאפה, דבר שנותן צבע יפה ופריכות מעניינת .

8. אופים  במשך 15-20 דקות.

 

הכנת המלית:

1. מטגנים את הבצלים במעט שמן זית עד הזהבה ומוסיפים את שיני השום.

2. מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת מזלג עד שמשנה את צבעו (כדקותיים) .

3. מכניסים את העגבניות ובוחשים .

4. מתבלים בתבלינים ובמלח, טועמים ומתקנים תיבול.

5. מוסיפים את הירק, מערבבים ומכבים את האש.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.