מתכון לאוכלים דגים עם חלב: סשימי טונה אדומה וגבינת מוצרלה

טונה אדומה – לא מה שמכירים כטונה של הסנדוויץ' של שבת, בקופסאות שימורים, אלא טונה אדומה טרייה, ממשפחות הדגים הענקיים. הדג עשיר בטעמים, מזכיר כמעט בשר. דג עשיר בערכים תזונתיים, דל שומן יחסית ולכן כשצולים רצוי להגיע לצלייה למחצה כדי שלא יתייבש. רוב דגי הטונה בארץ מיובאים למרות שיש טונה אדומה גם בחופי ארצנו, טעמה שונה ומחירה נמוך בהרבה.

סשימי טונה אדומה וגבינת מוצרלה

 

באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת כרמים וכדיתא

מתוך ספרו החדש "ספר הדגים של סהר רפאל"

 

חומרים:ל-2 סועדים:

 

200 גרם טונה אדומה טרייה

3 כדורי מוצרלה

שמן זית

חופן עלי בזיליקום

מלח גס

 

אופן הכנה:

  1. פורסים דק את הטונה.
  2. קורעים מעל את המוצרלה ומערבבים.
  3. מזלפים מעל שמן זית ומקשטים בעלי בזיליקום ומלח גס.

 

מנה פשוטה מאוד וטעימה טעימה.

 

בתיאבון!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.