מתכון לאיטריות הונגריות כשרות לפסח

איטריות מיוחדות שמכינים מבלינצ'ס כשר לפסח. חותכים לרצועות ומגישים בתוך מרק או משאירים שלם ומניחים רוטב או מילוי שאוהבים כך שמתקבלת מעין פשטידה

מאת: מירי גולדנפלד

מצרכים:
4 ביצים
5 כפות קמח תפוחי אדמה
מעט מלח
שמן לטיגון

אופן הכנה:
טורפים את הביצים עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים בהדרגה קמח תפוחי האדמה, תוך כדי טריפה נמרצת, עד לקבלת תערובת חלקה. ממליחים.
מחממים מחבת בינונית ומשמנים היטב בעזרת מברשת.
יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה אל המחבת החם. מטגנים מצד אחד עד שהשוליים מזהיבים, הופכים בזהירות מרובה ומטגנים במשך עוד דקה אחת. מעבירים לצלחת לצינון.
עורמים ערמה גבוהה של חביתיות. מגלגלים לגלילה כל שתי חביתיות, מניחים על קרש חיתוך וחותכים לרצועות בעובי של 1 ס"מ.

המתכון באדיבות את

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.