מתכון לאמפנדס טונה עם בצק עלים, ציפוי קראנצי ומלית עסיסית

מתכון למלית טונה עם בצק עלים בצורת שמש וציפוי קראנצי

את מתכון האמפנדס טונה העליתי בעבר בגירסת פאי, בגירסת בצק פריך במלית בשר והפעם הכנתי אותו בצורת שמש שראיתיה לפני זמן מה ביוטיוב שמקורה מחו"ל ואינני יודעת של מי יצירת הצורה. בארץ הצורה הועלתה על ידי רבים וכעת לאחר ששככה הסערה החלטתי להכינה. בפעם הראשונה הכנתיה במלית גבינות ופרג והיה מעולה ויפה וכעת הכנתי במלית טונה. מאחר ורוטב הטונה מעט נוזלי יש לקחת בחשבון שהצורה הסופית תצא מעט פחות יפה, אך בכל מקרה שווה.
חשוב: לעבוד עם בצק עלים כשהוא קר.
לפניכם כל התהליך, מספרתי לכם את התמונות וקדימה לביצוע.

1-רידוד וחיתוך הבצק לעיגול

2-מריחת המלית על הבצק

3-הנחת עיגול הבצק מעל המלית, סימון עיגול אמצכי וחיתוך 12 פסי אורך

4סיבוב בורג כל צמד פסים והידוק.

5-זריית הציפויים

אמפנדס טונה שמש

תבנית פאי 26

החומרים:

600 גרם בצק עלים
2 קופסאות נתחי טונה בהירה בשמן (320 גרם מסוננים)
1 קופסת עגבניות מרוסקות ( 400 גרם)
בצל גדול קצוץ
שמן זית לטיגון
צנוברים
מלח, פלפל
ביצה
שומשום, פרג

אופן ההכנה:
1-מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הטונה ומערבבים, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים.
2-בוחשים, מוסיפים מעט מים וממשיכים לערבב כ-10 דקות, מסירים מהאש ומצננים.
3-מחממים את התנור ל-200 מעלות.
4-מחלקים את הבצק לחצי, מניחים מרובע אחד על נייר אפייה ומרדדים מעט, מסמנים עיגול בקוטר 26 וחותכים עם סכין וכך לשני.
5-מורחים את המלית,  מפזרים את הצנוברים ומניחים מעל את העיגול השני, מסמנים באמצע עיגול וחותכים 12 פסים.
6-מסובבים כל פס לבורג פעמיים ומצמידים כל זוג בקצה.
7-מורחים בביצה וזורים פרג ושומשום.
8-אופים עד הזהבה כ-30 דקות.

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.