מתכון לארטישוק ירושלמי מיוחד וכדורוני קדאיף בפטריות

הכנת מפרום תפוחי אדמה, וההפתעה טמונה בטעם המיוחד של הארטישוק הירושלמי. וגם במקום לטרוח ולהכין בצק, משתמשים במתכון זה בבצק הקדאיף. יוצרים כדורים נפלאים במעט מאוד זמן הכנה. אפשר למלא את הכדורים במגוון סוגי מילויים מלוחים או מתוקים.

מפרום ארטישוק ירושלמי
ההכנה תואמת הכנת מפרום תפוחי אדמה, וההפתעה טמונה בטעם המיוחד של הארטישוק הירושלמי.

1/2 קילו בשר בקר מס' 2 טרי טחון (או חצי קילו עוף טחון)
1 בצל לבן גדול קצוץ דק
כף וחצי פירורי לחם
2 ביצים
1 כף תבלין בהרט טריפוליטאי (לבחירה)
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור
*שאריות ארטישוק ירושלמי קצוצות דק (ממה שיישאר לאחר חיתוך הפרוסות למילוי)
10 יחידות ארטישוק ירושלמי (הארוכים והעבים) מקולפים

לציפוי:
חצי כוס קמח
2 ביצים +1 כף רסק עגבניות + 1 כף מים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
פורסים את הארטישוק הירושלמי לאורך לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ בערך (*חצי מכמות השאריות קוצצים ומחזירים למילוי הבשר ואת החצי השני מוסיפים לירקות השורש שמניחים בסיר).
בין כל שתי פרוסות ארטישוק ירושלמי מניחים תערובת הבשר, מצפים בקמח, טובלים בתערובת הביצים והרסק ומטגנים בשמן חם כ 3 דקות מכל צד (עד להשחמה).
מוציאים ומניחים על גבי נייר סופג.
לרוטב:
מניחים בסיר רחב ירקות שורש חתוכים לקוביות:
בצל/שאריות ארטישוק ירושלמי /גזר/תפו"א/ראש סלרי/שורש פטרוזיליה
מערבבים עם 2 כפות רסק עגבניות, מעט פלפל שחור ומעט קינמון. מסדרים את הממולאים זה ליד זה.
מוסיפים 2 כוסות מים.
מבשלים על אש קטנה עד לריכוך מלא של הארטישוק הירושלמי.

שף: ערן נחשון צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: נועה קרניק
שף: ערן נחשון
צילום: אנטולי מיכאלו
סטיילינג: נועה קרניק

כדורוני קדאיף במילוי פטריות, גבינת עזים וצנובר (כ 20 יחידות)
במקום לטרוח ולהכין בצק, משתמשים במתכון זה בבצק הקדאיף. יוצרים כדורים נפלאים במעט מאוד זמן הכנה. אפשר למלא את הכדורים במגוון סוגי מילויים מלוחים או מתוקים.

350 גרם אטריות קדאיף
2 כפות שמן זית לשימון האיטריות ו 2 כפות שמן זית לטיגון הבצל והפטריות

1 ק"ג פטריות שמפיניון חתוכות גס
2 בצלים בינוניים, מקולפים וקצוצים
1 שן שום קצוצה
חופן צנוברים קלויים
1 גליל גבינת עזים פרומעז (או 120 גרם גבינה בולגרית מפוררת)
7 עלי בזיליקום קצוצים
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
במחבת טפלון מזהיבים את הבצל ב 2 כפות שמן זית. מוסיפים שום ופטריות חתוכות, ומטגנים עד לאידוי כל הנוזלים שניגרים מהפטריות. מוסיפים עלי בזיליקום קצוצים.
מניחים במסננת ומקררים. מוסיפים את הגבינה והצנוברים ומתבלים.
בקערה מניחים אטריות קדאיף ו 2 כפות שמן זית ומשמנים את האטריות תוך הפרדתן בתנועות אוורור קלות.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מניחים על גבי משטח נקי אטריות קדאיף ויוצרים מעין רצועה ברוחב 3 ס"מ ובאורך 8 ס"מ.
בשליש הראשון של הרצועה מניחים מהמלית שהתקררה ומגלגלים לצורת כדור.
מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה ואופים עד להזהבה (כ 10 דקות).
אפשר לגוון ולהכין עם כמה סוגי פטריות, שקדים, אגוזי מלך או קשיו.

בופה 1

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.