מתכון להכנת פפנאש מדהימים ומטוגנים

כופתאות פפנאש מבושלות ומצופות בפירורי לחם מוזהבים קריספיים ומוגשות עם חמאה וריבה. המתכון מזכיר את הגומבוץ ההונגרי

את מתכון הפפאנש המדהימים המטוגנים כבר פירסמתי וכעת הגיע הזמן לתת גם את הגירסה המבושלת עם סולת וכך במטעמים המטוגנים לחג החנוכה תוכלו לשלב גם קינוח מבושל וקל הכנה.

לאחר הכנת הכופתאות מכר שלי טעם ופקח עיניים מלאות געגועים ואמר: זה בדיוק כמו שסבתא שלי היתה מכינה, זה גלושט ! ובעבורי זוהי המחמאה הגדולה ביותר, משום שסבתו נולדה ברומניה וכאשר אני מכינה מאכל שמקורו ברומניה והוא מתלהב אני יודעת שהצליח לי ואגב לגבי השם בדקתי והבנתי שגלושט פירושו כופתאה ולכן כנראה כך קראה לה או שאולי זה השם? אך מה זה משנה, זה טעים!

מתוך קריאה ועיון ראיתי שהמתכון מאוד דומה לגומבוץ מהמטבח ההונגרי הנפלא, אך שם יש מילוי והבצק מכיל גם תפוחי אדמה ותקנו אותי אם טעיתי. בכלל מתוך עשייה רבה התגלה לעיניי דמיון במתכונים רומניים והונגריים לא מעטים.

 

 

פפאנש מבושלים

15 כופתאות

 

המצרכים:

200 גרם גבינה לבנה כחושה כטוב טעם/כנען וכד'

1 ביצה

1/2 כוס סולת

כף קמח תופח

5 כפות סוכר

כפית גרד לימון

 

לציפוי:

25 גרם חמאה

1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים

1/2 כפית קינמון

1/4 כוס סוכר דמררה

 

אופן ההכנה:

מערבבים את החומרים ומאחסנים במקרר כשעה.

מוציאים ומגלגלים 15 עיגולים בגודל פינג פונג.

מרתיחים  8 כוסות מים בסיר .

מכניסים את הכדורים ומבשלים עד שהכדורים צפים.

 

הכנת הציפוי:

ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים את יתרת החומרים,מערבבים היטב .

טובלים כל כדור פפנאש בתערובת הפירורית ומגישים חם עם ריבה ושמנת.

 

כנסו לדף הפייסבוק שלי

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.