מתכון לחטיפי פירות יבשים ופיצוחים

ט"ו בשבט בפתח והשולחנות עומדים להתקשט בפירות יבשים במגוון צבעים וטעמים. לרגל ט"ו בשבט, הנה מתכון לחטיפי פירות יבשים ופיצוחים

מצרכים להכנת 10-15 חטיפים:

2 כוסות משמש מיובש/ תאנה מיובשת/תמר מג'הול

1 כוס אגוזי מלך

1 כף דבש

לציפוי:

3 כפות גרעיני דלעת

3 כפות קשיו

3 כפות קוקוס טחון

אופן ההכנה:

  1. מכניסים למעבד מזון את הפרי המיובש, האגוזים והדבש ומעבדים היטב עד לקבלת עיסה אחידה (ודביקה).
  2. שופכים את העיסה על נייר אפייה ויוצרים ממנה גליל ארוך.
  3. מכניסים למקרר ל 15 דק'
  4. גורסים בצורה גסה מאוד את הגרעינים והקשיו ושמים אותם בקערה יחד עם הקוקוס.
  5. מוציאים את גליל הפרי מהמקרר ועוטפים אותו במיקס של הגרעינים הקשיו והקוקוס
  6. מחזירים למקרר לשעה נוספת
  7. מוציאים מהמקרר חותכים לפרוסות/קוביות
  8. מומלץ לאחסן בכלי אטום במקרר

 

בונוס לצד החטיפים החטיפים – להלן מתכון קצר להכנת לדר פירות ביתי:

מצרכים (להכנת 10 רצועות לדר):

700 גרם תות שדה טרי / משמש טרי

3 כפות סוכר

1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

  • חממו תנור ל 90 מעלות.
  • הכניסו למעבד מזון את כל המצרכים ועבדו היטב עד לקבלת תערובת סמיכה וכמה שיותר אחידה.
  • רפדו תבנית בנייר אפייה ושפכו על נייר האפייה את התערובת בצורה אחידה.
  • הכניסו לתנור למשך כשעתיים וחצי עד שמרקם הלדר יהיה מעט דביק וגמיש.
  • מוציאים מהתנור, מצננים מעט, חותכים לרצועות ומגלגלים.

ניתן להוסיף בשלב העיבוד תבלינים כמו קינמון וג'ינגר. מומלץ לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

 

בתאבון!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.