מתכון לחלת תפוח בדבש

לכבוד ראש השנה המתקרב אלינו לטובה מתכון לחלה שאף אחד לא יוכל להגיד לה לא

רכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרית
0.5 כוס סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 ביצים
2.5 כוסות מים בטמפרטורת החדר
0.5 כוס שמן
1 כף מלח

למלית:
דבש לזילוף
תפוחים מיובשים
צימוקים

לזיגוג:
חלמון טרוף עם כף מים

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
בקערת מיקסר שמים את קמח יחד עם השמרית.תוך כדי עירבוב מוסיפים סוכר, אינסטנט וניל, ביצים, מים, שמן ומלח ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו בתרסיס שמן למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקום קריר עד שהוא מכפיל את נפחו.

את התפוחים שמים בקערה ויוצקים מעל מים חמים ומשרים למשך 5 דקות. אם הצימוקים יבשים מדי משרים גם אותם. בינתיים מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן ארוך בעובי 1 ס"מ.

מפזרים מעל תפוחים וצימוקים סחוטים מעודפי מים. מזלפים מעל דבש. מגלגלים לרולדה גדולה ומגלגלים אותה סביב עצמה לקבלת חלת שבלול עגולה גדולה. מניחים על נייר אפייה ומעבירים את החלה עם הנייר לתבנית. משמנים בתרסיס שמן ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל-160 מעלות. מברישים בעדינות בחלמון ומקשטים בשומשום, ואופים כ-45 דקות, עד שהחלה זהובה (גם בתחתית). מוציאים מהתנור ומצננים על רשת כמה דקות. מגישים חמים.

המתכון באדיבות אתר http://www.m-dvash.co.il/

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.