מתכון לחנוכה: לביבות בטטה זהובות ומתקתקות

לביבות בטטה זהובות ומתקתקות, לחנוכה ומתאימות לכל השנה. הכנה בתנור או בטיגון

אני נוהגת ללבב לביבות שונות ומשונות, לביבות מסורתיות מתפוחי אדמה, לביבות תירס, כרובית ועוד. בין היתר אחת מהלביבות המוצלחות ויותר טעימות הינה מבטטה. אין מה לעשות, אם רוצים לביבות טעימות להפליא מטגנים אותן, אך אם בכל זאת אינכם מוותרים וחפצים לשמור על הבריאות תוכלו לאפות על נייר אפייה ולרסס תרסיס שמן.

וכעת למתכון לביבות הבטטה והמלצתי להכפיל כמויות משום שיש מצב שעד שתגישו יתחסל חלק ניכר. :-)

 

 

לביבות בטטה

כ-20 לביבות

 

המצרכים:
3 בטטות גדולות
250 גרם מלח גס
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח, פלפל
1/2 כוס שמן קנולה (או תרסיס שמן)

 

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מפזרים מלח גס ומניחים את הבטטות מעל.
אופים את הבטטות במשך שעה עד ריכוך, מוציאים, קולפים ומועכים.
מוסיפים את הביצים, קמח, מלח ופלפל ומערבבים.
מחממים שמן במחבת, (אש בינונית) נוטלים מתערובת הבטטה בעזרת כף ויוצקים לשמן שהתחמם.
מטגנים משני הצדדים עד הזהבה, כ-3 דקות מכל צד.
מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

 

 

חברים יקרים אל תשכחו להכנס לדף האוהדים שלי יופי במטבח ולהצטרף אליו, שם תמצאו בכל יום עדכונים, תגובות ושיתופים.
וכאן נרשמתם כבר כעוקבים? כך כל מתכון חדש יגיע אליכם ישירות למייל.

חיה אילונה דר – עיתונאית אוכל, בלוגרית מובילה, אמא לשני ילדים בוגרים.
עבדתי 30 שנה בהוראה עד שאיבדתי (חלקית) את שמיעתי, ההתחרשות הפתאומית טלטלה את עולמי ונאלצתי בצער רב לעזוב את תחום עיסוקי, אך מהלימון עשיתי לימונדה והשתלבתי בתחום האהוב עלי, הקולינריה, פתחתי בלוג שהפך להצלחה ענקית ומאז הכל היסטוריה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.