מתכון לטארט תפוחים עם חליטת סיידר

חליטת סיידר המוכרת לכולנו מהשתיה החמה, אבל תתפלאו היא יכולה גם להיות שילוב מנצח בטארט תפוחים

 

מצרכים:

להכנת הבצק

100 גר' חמאה

2 כוסות קמח

100 גר' אבקת סוכר

1 ביצה

1/4 כוס מים (לפי הצורך)

 

למלית:

50 גר' חמאה

6 תפוחי גרני-סמיט קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

½ כוס סוכר

5 כפות דבש

250 גר' חליטת סיידר תפוחים של "חוות דרך התבלינים"

 

אופן ההכנה:

בצק:

מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק נוח אך לא דביק מדי. את המים מוסיפים רק לפי הצורך.

 

מלית:

  • במחבת גדולה מחממים את החמאה ומפזרים את החליטה על החמאה ל"פתיחת" הטעמים.
  • מוסיפים את קוביות התפוחים ומטגנים מעט על אש גבוהה.
  • מוסיפים סוכר ודבש, ממשיכים לבשל עוד כחמש דקות לאידוי הנוזלים, מכבים ומצננים.

 

הרכבת הטארט:

  • משמנים תבנית 24 ס"מ, מרדדים את הבצק הקר במערוך ומצמידים לתבנית.
  • חותכים את שולי הבצק, מהדקים את שאריות הבצק לכדור ומכניסים להקפאה.
  • מפזרים את השקדים הטחונים על תחתית הבצק ויוצקים את מלית התפוחים.
  • מוציאים מהמקפיא את כדור הבצק ובעזרת פומפייה מגררים פירורי בצק מעל הטארט.
  • אופים בחום של 165 מעלות כ-40 דקות או עד שהבצק זהוב מאוד ובתאבון!

 

חליטת סיידר התפוחים של "חוות דרך התבלינים" מכילה תפוחים, שקדים, קינמון, ציפורן ועוד, ומתאימה הן כתערובת לקינוחים והן לשתייה כחליטה חמה או קרה ואף בשילוב אלכוהול.

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.